Ateşkes bitti: Halep'e hava saldırısı

12 Eylül'de Suriye genelinde başlayan ateşkes, bugün Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının Halep'i bombalamasıyla sona erdi. Şam'da Esed rejimi ile muhalifler arasında sıcak çatışmaların sürdüğü belirtilirken, Halep'e düzenlenen hava saldırısında ölü ve yaralıların olduğu aktarılıyor.

Ateşkes bitti: Halep'e hava saldırısı
19 Eyl 2016 11:32:10

12 Eylü Kurban Bayramı'nın ilk günü başlayan ateşkes sonrası Suriye'nin Halep kentine ilk hava saldırıları yine Rusya ve Esed rejimi tarafından düzenlendi.

Rusya ve Esed'e ait savaş uçakları, Şam'ın Jobar mahallesinde muhalifler ise Esed rejimi arasında çatışmaların yeniden başlamasının ardından Halep'in kuzeyindeki sivil yerleşim yerlerini bombalamaya başladı. Halep'e düzenlenen hava saldırısında ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

Halep, son dönemde Esed ve Rusya'nın saldırılarına en çok maruz kalan şehir.

5 mahalle bombalandı

Halep'teki yerel kaynaklar, 5 mahallenin bombalandığını ve ölü ve yaralıların bir çocuğunun kadın ve çocuk olduğuna vurgu yaptı.

Ateşkesten sonra Halep'e düzenlenen saldırılar yine eski boyutunda devam ederse, kentteki durumun önceki halinden çok daha kötü bir boyut alacağından endişe ediliyor.

Halep, son dönemde Esed ve Rusya'nın saldırılarına en çok maruz kalan şehir. Özellikle muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim yerlerini hedef alan savaş uçakları, her gün katliam yapıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz