Aytaç Baran Anılıyor

Diyarbakır Yenişehir ilçesinde geçen yıl PKK'liler tarafından gerçekleştirilen suikast sonucu katledilen (inş.) şehid Aytaç Baran'ın ailesi, Baran'ın katledilişinin yıl dönümünde konuştu.

Aytaç Baran Anılıyor
09 Haz 2016 11:11:30

Eşinin yanlarında olmasa da başlarının dik ve alınlarının açık olduğunu söyleyen Gülşen Baran, eşinin şahadetinin hem bu dünya da hem de ahrete kendileri için bir şeref kaynağı olduğunu söyledi.

Aytaç Baran'ın babası Mehmet Baran ise evladından çok memnun olduğunu vurgulayarak, oğlunun kızdığında söylediği tek şeyin "Allah sizi affetsin" cümlesi olduğunu söyledi.

Baba Baran, “Eve bizi ziyarete her geldiğinde ben evde olmasam da gelir çarşıda muhakkak beni bulur ziyaret etmeden gitmezdi. Bir evlattan ziyade bir arkadaş gibiydi benim için. Ahlakı Hz. Osman'ın ahlakı gibiydi. Küçücük bir çocuğa karşı bile saygısını elden bırakmaz o güzel ahlakıyla muamele ederdi. Ben evladımla gurur duyuyorum. Çocukluğunda kardeşlerine sahip çıkar onlara ağabeylik yapardı.” dedi.

"Mahkemelere inancımız kalmamıştır"

Aytaç Baran'ın hiç düşman sahibi olmadığını aksine herkes tarafında sevilen sayılan biri olduğunu söyleyen baba Baran, “Aytacıma kıyanları Allaha havale ediyorum. Oğlumun hiç düşmanı yoktu derneğe daha önce saldıran gençlerle bile konuşarak onları vaz geçirmiş ikna etmişti. Böyle bir ahlaka sahip olan birine nasıl kıyabildiler. Kıyanlar insanlıktan nasipsiz olanlardır. Mahkemeler işin perde arkasını ortaya çıkartıp sorumluları tutuklamaları gerekirken tutuklu olan tek zanlıyı da serbest bıraktılar. Mahkemelere inancımız kalmamıştır. Onları ilahi adalete havale ediyorum.” diyerek mahkeme sürecine tepki gösterdi. 



0 Yorum

Yorum Yaz