Azez ve Çobanbey'de Bombalı Saldırı

Halep'e bağlı Çobanbey ilçesinde meydana gelen motosikletli patlamada 8 sivil yaralandı. Afrin-Azez kırsalındaki kontrol noktasında yapılan saldırıda ise, saldırgan ölürken 4 kişi de yakalandı.

Azez ve Çobanbey'de Bombalı Saldırı
07 Eki 2019 16:33:08

Suriye’nin Halep iline bağlı Çobanbey ilçesinde bomba yüklü motosiklet patladı. Olayda aralarında çocukların da bulunduğu 8 sivil yaralandı. Sivil savunma ekipleri olay yerine sevk edildi.


Afrin-Azez kırsalındaki kontrol noktasında motosikletli bir şahıs tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, Afrin-Azez arasındaki kontrol noktasında motosikletli bir şahıs güvenlik görevlilerin dikkatini çekti. Açılan ateş üzerine saldırgan motosiklete yüklü olan bombayı patlattı. Saldırgan ölürken, 4 kişi de yakalandı.


Bölgede bomba imha uzmanları çalışma başlattı


Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Çobanbey beldesi ve Azez ilçesinde düzenlenen eş zamanlı terör saldırılarında aralarında sivillerin de bulunduğu 14 kişi yaralandı.


Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alan Bab ilçesine bağlı Çobanbey ve Kilis'in karşısındaki Suriye topraklarında bulunan Azez'de eş zamanlı iki terör saldırısı düzenlendi.


Çobanbey kent merkezinde Türkiye sınırına yakın bir noktada Suriye Milli Ordusu (MSO) aracına yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu 6 kişi yaralandı.


Azez'in batısındaki kontrol noktasına gelen motosikletli terörist intihar saldırısı düzenledi.


Saldırıda 8 sivil yaralanırken, eylemi gerçekleştiren terörist hayatını kaybetti.


Yaralılar, sağlık merkezlerinde tedavi altına alındı.


Saldırıları henüz üstlenen olmazken, yerel güvenlik güçleri, failin terör örgütü YPG/PKK olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

Etiketler:   Suriye


0 Yorum

Yorum Yaz