Azgın Siyonistler Rahat Durmuyor!

İsrail askerleri postallarıyla Kudüs'teki Harem-i Şerif bünyesinde yer alan Mescid-i Aksa Camiinin minberine çıktı. İsrail güvenlik güçleri yine Mescid-i Aksa'ya girip Filistinli cemaate saldırdı. 17 Filistinli yaralandı, gözaltına alınanlar var.

Azgın Siyonistler Rahat Durmuyor!
16 Eyl 2015 04:18:57

Yahudiler için yılbaşı kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle Aksa'ya yönelik yasak sürüyor. İsrail askerleri bu sabah 3 gündür Müslümanların ziyaret etmesi yasaklanan Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek içerideki cemaate müdahale etti. İsrail askerleri postallarıyla Kudüs'teki Harem-i Şerif bünyesinde yer alan Mescid-i Aksa Camiinin minberine çıktı.

İsrail askerlerinin postallarıyla Kudüs'teki Harem-i Şerif bünyesinde yer alan Mescid-i Aksa Camiinin minberine çıktığı belirtildi. Mescid-i Aksa'ya Müslümanların girişini yasaklayan İsrail askerleri, avlunun içinde yasağa direnen cemaate saldırdı.

İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri sürüyor. Yahudi yerleşimci grubunun İsrail polisinin gözetiminde Mescid-i Aksa Külliyesi'ne girerek avluda tur atmasına tepki gösteren Filistinli gençlere polis saldırdı. Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya sokmaya çalışan İsrail güvenlik güçlerinin, içeride bekleyen ve murabıtlar (gönüllüler) olarak bilinen Filistin cemaatine saldırması sonucu 17 Filistinli yaralandı. Filistinli gençler polisin saldırısına taşlarla karşılık verdi. Polisin plastik mermiler ve ses bombaları da kullanıdığı saldırıda en az 17 Filistinli yaralandı, bir Filistinli tutuklandı. İsrail güvenlik güçleri mensupları Mescid-i Aksa’nın çatısında gezdi.

Atılan ses bombaları nedeniyle Aksa’nın güney duvarlarında bir yangın çıktı. Ancak Filistinliler bu yangını söndürdü. Telefonla Al Jazzera’ye bilgi veren Mescid-i Aksa İşleri ve Vakıflar Müdürü Azzam Hatip, İsrail’in Mescid-i Aksa’da bir emrivâki dayatmaya çalıştığını söyledi.

Mescid-i Aksa Müdürü Ömer el-Kisvani, son iki günde olduğu gibi İsrail askerlerinin bugün de Aksa'yı Müslümanlara kapattığını belirterek, "Aksa'nın avlusuna giren İsrail askerleri Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermilerle müdahale ediyor. Filistinlilerin direnmesi üzerine başlayan çatışma avluda devam ediyor. Müslümanlara kapıları kapatan İsrail askerleri, turist ve Yahudi yerleşimcilerin içeri girişine bugün de izin verecek" dedi.

Öte yandan Aksa avlusunun kapılarını tutan İsrail askerleri ile Filistinliler arasında da gerginlik yaşanıyor. Aksa'nın kapılarında bulunan İsrail polisi, Müslümanlara yönelik yasağın dün olduğu gibi saat 11:30'a kadar devam edeceğini söyledi.

Kudüs'te Yahudi yerleşimciler, asker veya polis eşliğinde sık sık Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor. İsrail bu gerekçelerle zaman zaman Filistinlilerin Aksa'ya girişini kısıtlıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz