Bakanlığı Kabul Eden Vekile MHP'den İlk Tepkiler

Tuğrul Türkeş'in Bakanlık teklifini kabul etmesini canlı yayında öğrenen MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, habere inanmadığını belirtti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise flaş bir çağrıda bulunarak istifa çağrısında bulundu.

Bakanlığı Kabul Eden Vekile MHP'den İlk Tepkiler
27 Ağu 2015 09:07:26

Seçim hükümeti çalışmaları MHP'de büyük kırılmalara yol açtı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tuğrul Türkeş'e yaptığı bakanlık teklifinin kabul edildiği Başbakanlık kaynakları tarafından kamuoyuna duyuruldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, haberi canlı yayında öğrendi.

Türkeş'in Bakanlık teklifinin kabul ettiğine inanmadığını belirten Karakaya bir süre şok geçirdi.

Karakaya haberin doğrul olması durumunda Türkeş'in partiden ihraç edilip edilmeyeceğine ilişkin bir soruya da, "Partinin Tuğrul Türkeş'e tasarrufundan ziyade Türkeş'in bir tasarrufu olacaktır diye düşünüyorum." yanıtını verdi.

Karakaya, "Böyle bir karar vermişse kendisi vermiştir, partiye dayanarak vermemiştir. Bireysel tercihi olmuştur. Kendisi PKK'nın uzantısı bir partinin mensuplarının bulunduğu kabinede aynı masanın etrafına oturup görev yapabilecekse buyursun yapsın. Kendisinin tercihidir. Kendisine hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

"İstifa etmeli"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise "Beklediğimiz bir gelişme değildi. madem kabul etti, şuandan itibaren istifa etmesi için dilekçe bekliyoruz. Türkeş bizi üzdü. Göndermezse ihraç edilecektir."



0 Yorum

Yorum Yaz