Biz İlk Saatten İtibaren Tepkimizi Gösterdik!

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin her Cuma düzenli olarak gerçekleştirmiş olduğu Tefsir dersi yerine dün gece (29.07.2016) 21.30’da Furkan Eğitim ve Hizmet vakfı genel merkez binasında ‘Forum Programı’ gerçekleştirildi. Programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi kendisine atılan iftiralara da cevap verdi.

Biz İlk Saatten İtibaren Tepkimizi Gösterdik!
30 Tem 2016 18:20:55

Modaratörün kendisine yönelttiği “Furkan Hareketi Olarak Darbeye Nasıl Bir Tepki Gösterdik Ya Da Göstermeliydik? Sorusuna ise şöyle cevap verdi.

Biz İlk Saatten İtibaren Tepkimizi Gösterdik.

 Ben hemen bununla ilgili bir mesaj yayınladım. Darbeyi reddettiğimizi orada da ifade ettim. Biz Furkan olarak tepkimizi gösteriyoruz başkalarıyla beraber göstermek zorunda değiliz. Neden meydanlara çıkmadınız? Bir tek meydanlara çıkmakla mı darbelere karşı olunduğu ifade edilir?

 Biz miting yaptık yetmiyor mu?

Miting tarzında bir basın açıklaması yaptık tam miting yapacaktık izin vermediler. 15 gündür hala dolu o meydanı kimseye vermiyorlar. Sizin de bildiğiniz gibi parkta yapmak zorunda kaldık. Biz darbelere tepkimizi kendimize yakışır şekilde verdik. Meydanlara çıkarak da gösterilir, miting yaparak da gösterilir, mesaj yayınlayarak da gösterilir. Biz miting yaparak mesaj yayınlayarak göstermeyi tercih ettik. Meydanlara çıkmamamızın bir sebebi de meydanlar AKP’nin seçim meydanlarına dönüştürüldü. Meydanlara çıkmayan bir tek biz değiliz ki? Bundan rahatsız olan milyonlar bundan çok insan rahatsız ama bütün televizyonlar susturuldu.

Meydanlar AKP’nin seçim meydanlarına dönüştürüldü.

Bundan bir tek biz değil birçok insan rahatsız. Âmâ televizyonlar susturulduğu için insanlar duymuyor. Bu darbeye karşı meydana çıkma olayı mıdır? Yoksa AKP’nin seçim çalışması mı? Oraya gidenler şarkıları duymuşlardır. Erdoğan diye şarkılar söyleniyor. Hatta kadın şarkıcılar çıkıyor. Şimdi sen oraya gitsen bir Müslüman olarak orda şarkı mı? Dinleyeceğiz? Mesele darbeye tepkiyse gösterdik zaten. Meydanlardakilerin yüzde doksan dokuzu AKP’li bir sürü laf atan olur. Ne işiniz var diyen olur. Tayyip Erdoğan’ı sevmiyorsunuz diyen de olur. Tayyip Erdoğan’ı eleştirmek başka, darbe yapılması başka. Ama bunu anlamayacak bir sürü cahil var. Biz meydanda basın açıklaması yapmak istediğimizde emniyet orda yapamazsınız dedi. Olay çıkmasın diye böyle dediler. O meydanlarda yapacak olsak bir de böyle riski var. Biz zaten başka bir yerde yapacaktık. Mesele darbeye karsı olmaksa orda değil de şurdada olur dedik ve öyle yaptık. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var ben illa da onlarla meydana çıkmak zorunda mıyım? Tepkiyse tepkimi gösteriyorum zaten.

 



0 Yorum

Yorum Yaz