BM'den İdlib'deki duruma ilişkin 'alarm verici' uyarısı

BM'den yapılan açıklamada, İdlib'de Esed rejimi ve destekçilerinin hava saldırılarına devam ettiği ve sahadaki durumun ''alarm verici'' olduğu uyarısında bulunuldu.

BM'den İdlib'deki duruma ilişkin 'alarm verici' uyarısı
20 Ara 2019 10:22:03

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin insani işler konusundaki yardımcılarından Ursula Mueller, Güvenlik Konseyini Suriye'ye ilişkin bilgilendirdi.

Mueller, ülkenin bir çok yerinde insani durumun bu yılın başına göre çok daha kötü olduğuna dikkati çekti.

Suriye'nin kuzeybatısında İdlib'de Esed rejimi ve destekçilerinin hava saldırılarına devam ettiğini ve silahlı muhalif grupların da kentin güneyinde ve Halep'e yönelik saldırılarını artırdığını belirten Mueller, sahadaki durumu ''alarm verici'' olarak nitelendirdi.

İdlib'de 60 bin kişi yerinden edildi

Çatışmalar nedeniyle İdlib'den 60 bine yakın kişinin yerinden edildiğini belirten Mueller, tam ölçekli bir saldırının bölgedeki 3 milyon kişi için felaketle sonuçlanacağını kaydetti.

Muller, Suriye'ye sınır ötesi yardımlar yapılmasını sağlayan BM Güvenlik Konseyi kararının yıl sonuna kadar yenilenmesi gerektiğine de değindi.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu da konseyde yaptığı konuşmada, İdlib'de artan gerginliğin son derece endişe verici olduğunu, bunun yeni göç dalgasını tetiklediğini söyledi.

İdlib'de 50 bin kişinin çatışmalar nedeniyle Türkiye sınırına doğru hareket ettiğini ifade eden Sinirlioğlu, bölgede gerginliğin azaltılması için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini kaydetti.


Etiketler:   idlib


0 Yorum

Yorum Yaz