Bursalı IŞİD'li: Video kendi tasarrufumuz

Çektikleri videoyla Türkiye’yi tehdit eden IŞİD militanlarından Ebu Ammar Bursalı bir esnaf çıktı.  

Bursalı IŞİD'li: Video kendi tasarrufumuz
20 Ağu 2015 15:30:10

 

IŞİD’e yakın sosyal medya hesapları üzerinden önceki gün yayınlanan propaganda videosunda elinde tüfekler tutan üç Türk IŞİD militanı, doğrudan Türkiye’yi hedef alan konuşmalar yapmıştı. Türkçe videoda ‘hain‘ ve ‘tağut‘ olarak nitelenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Haçlı ordusu‘ ABD ve ‘ateist‘ PKK’yla işbirliği yapmakla suçlanıyordu.

Ailesiyle Rakka’ya taşınmış
Vatan Gazetesi'ne konuşan Ebu Yusuf kod adlı militan, videonun 10 gün önce Suriye’nin IŞİD denemitindeki Rakka kentinde yaşayan bir grup Türk militan tarafından hazırlandığını söyledi. Videodaki konuşmayı yapan ve fotoğraf karesinde de ortada görülen 45 yaşındaki Ebu Ammar kod adlı militan ise Vatan’ın haberine göre Bursa’da esnaflık yaparken üç çocuğu ve eşini de alarak Rakka’da yaşamaya başlamış.

Yeni video yolda

IŞİD’in lideri Ebubekir el Bağdadi’den emir almadıklarını belirten Ebu Yusuf, Vatan’a şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye ve PKK’ya desteğini anlatmak için bu videoyu hazırladık.  Bizim kendi tasarrufumuz. Daha büyük bir video hazırlanıyor. Yakında o da çıkar inşallah.”

Haberde, videoda yer alan Ebu Cerrah kod adlı militanın (fotoğrafta solda) Artvinli, Ebu Abdullah kod adlı militanın ise (fotoğrafta sağda) Hataylı olduğu ifade edildi.

Suriye’de sayı 2 bin

Videoyu hazırlayan ekibin adını, ‘Hayat Medya Türkçe Masası’ olarak belirten Ebu Yusuf, “Rakka’da Türk bölükleri var. Biz zaten Türkiye ile ilgili politikaları sürekli görüşüyoruz. Bağdadi bu tür işlere karışmaz. Suriye’de 2 bine yakın ailesiyle beraber gelen Türk yaşıyor. Ayrıca Türklerin oluşturduğu askeri bölükler de var” ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz