Çıray: Bu Kibirli Şahsın Fotoğrafına Bakın

CHP'li Çıray'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, elini Türk Bayrağı'na sarılı tabutun üzerine koyduğu fotoğrafı göstermesi Genel Kurul'da tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Çıray: Bu Kibirli Şahsın Fotoğrafına Bakın
04 Eyl 2015 19:25:06

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, elini Türk Bayrağı'na sarılı tabutun üzerine koyduğu fotoğrafı göstermesi Genel Kurul'da tansiyonun yükselmesine neden oldu.

ERDOĞAN'IN O FOTOĞRAFI KAVGA ÇIKARDI

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da "Yarbay Mehmet Alkan, kollektif hafızayı uyandırmıştır. Acılı komutan, 'buradaki vatan evladının katili kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonuna kadar savaş diyorlar' dedi" sözlerini sarf etti.

Çıray'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, elini Türk Bayrağı'na sarılı tabutun üzerine koyduğu fotoğrafı göstermesi Genel Kurul'da tansiyonun yükselmesine neden oldu. Çıray, "Alkan'dan sonra şimdi elini şehit tabutunun üstüne koymuş olan bu kibirli şahsın fotoğrafına bakın" ifadesini kullandı.

AK Parti milletvekilleri, sıra kapaklarına vurarak bu sözlere tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Aydın'dan, Çıray'ı, temiz bir dille konuşmaya davet etmesini istedi. Çıray'ın, "Bu fotoğraf erken seçim kampanyasının habis bir istismarıdır" sözlerine, AK Parti sıralarından, "Habis sensin" yanıtı verildi.

Aytun Çıray, sözlerinde hakaret olmadığını ifade ederek, "Hazmedilemeyen şey, biat ettikleri kişiye eleştiri getirmemdir, tek bir hakaret lafı yoktur. Ben şahsa habis demedim, 'habis bir istismardır' dedim" diye konuştu.

Kısa bir aradan sonra tekrar kürsüye gelen Aytun Çıray, burada tarihi bir oturum yapıldığını belirterek, "Burada memleket meselesini, kanı, barışı, savaşı konuşuyoruz, sakince birbirimizi dinleyelim, beğeneceğiz ya da beğenmeyeceğiz. Eleştiriden münezzeh bir tek Allah vardır, onun dışında herkes eleştirilebilir bu yeryüzünde. Eğer yeni yapılacak listelerde ön sıralardan yer almak için beni dövmeniz gerekiyorsa onu da yapın" sözlerini sarf etti.

Çıray, 1990 Irak Savaşı'nın sembolünün petrole bulanmış kuş olduğunu, şimdi bu savaşın sembolünün de cansız bedeni kıyıya vuran küçük çocuk olacağını söyledi.

Milletin 7 Haziran'da Anayasal kılıf giydirilmeye çalışılan tek adam rejimine "hayır" dediğini belirten Çıray, "Anayasa'nın ayaklar altına alındığı bir seçimde, Cumhurbaşkanı ve avatarı istedikleri sonucu alamadılar, ancak Saray sakini önüne gelen anketlerden bu sonucun çıkacağını iki üç haftadan önce biliyordu. Tek adam rejiminden vazgeçemeyeceğine göre, yeni duruma göre erken seçim planı yaptı. Ona göre millet yanlış yapmıştı" dedi.

CHP'li Çıray, Anayasa Mahkemesi'ne, "Siz demokrasinin güvencesisiniz. Cumhurbaşkanının bu seçimde de Anayasa'yı ihlal etmesine göz yumamazsınız. Bu konuda benimki dahil, yapılmış bütün başvuruların gereğini yapınız. Yoksa varlık nedeninizi yok farz edersiniz" şeklinde seslendi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz