Devlet Bahçeli: "Bizde U dönüşü yoktur"

Devlet Bahçeli: "Bizde U dönüşü yoktur"
02 Mar 2021 11:31:53

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'nin "kapatılmasının acil bir gereklilik olduğunu" söylerken "Başka bir isimle tekrardan faaliyette bulunmasına izin verilmemelidir" dedi. MHP lideri, TBMM'nin üçüncü büyük partisinin kapatılması için Yargıtay'a tekrar çağrı yaptı.

Bahçeli’nin TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında muhalefet partilerine şu ifadelerle tepki gösterdi:

Bizim terk edecek vatanımız, çizilecek sınırımız, bölünecek milletimiz, yıkılacak devletimiz, vazgeçecek tek bir insanımız dahi yoktur. CHP yanlıştadır, İP yanlış ata oynamıştır. HDP terör bataklığı içindedir. Teröristlere arka çıkan parti görünümlü bir suç örgütüne siyasi ve demokrasi hayatında nasıl yer aranacaktır. TBMM'de ne işleri vardır. Terör saldırılarında küstahça devleti suçlayan, milletin hazinesinden geçinen terörizmin çakar takmış militanlarına sabır göstermek Türk Milleti'ne saygısızlıktır. İttifak ortakları ağır bir vebal altındadır. Gara katliamına kadar 1984 ile 2021 şubat ayı arasında 92 bin 964 terör olayı gerçekleşmiştir.

"HDP şu kadar oy aldı diyorlar..."

Konuşmasına HDP'yi eleştirerek devam eden MHP lideri, şunları söyledi:

Şerefiniz kadar konuşun desek ağzını bıçak açmayacak ne kadar kişi varsa HDP'yi savunmaktadır. Terör eylemlerini sözde demokrasi ezberleri ile örtbas etmeye yeltenmek onurlu ve şerefli bir tavır mıdır? HDP şu kadar oy aldı diyorlar. HDP'ye oy verenler, PKK'nın uşağı olsun diye mi oy verdiler? HDP'yi tercih edenler cinayetleri, ihanetleri, rezaletleri mi istediler? İfade özgürlüğünde bilirkişi kesilenler sıra şehitlere geldi mi çıtını çıkarmazlar. Zaman zaman ısmarlama metinlere imza atan sözde aydın, akademisyen, gazeteci ve kaymak tabakanın Türkiye'nin hak ve menfaatleri söz konusu olduğunda ne izlerine rastlanır ne de esameleri okunur?


"HDP hakkında inceleme başlatılması beklediğimiz bir gelişmedir"

Yargıtay’a HDP’nin kapatılması için geçen haftalarda olduğu gibi tekrar çağrı yapan Bahçeli, şöyle konuştu:

Türk milleti ne olup bittiğini kimin kiminle hangi senaryonun parçası olduğunu açık bir şekilde görmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının PKK ile iltisakı meydanda olan HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir. Başsavcılık inceleme sonucunda HDP’nin faaliyetlerinin terör eylemlerinin odağı haline geldiğine karar verirse soruşturma safhasına geçecek nihayetinde hazırlanan iddianame Anayasa mahkemesine sunacaktır. Siyasi partilerin kapatılması Yargıtay cumhuriyet başsavcısının açacağı dava üzerine AYM tarafından kesin olarak karara bağlanmaktadır. Türkiye bir hukuk devleti ise HDP’nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Başka bir ad altında paravan terör oluşumu çatısı ile bile tekrar faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir.

"Bizde U dönüşü yoktur"

MHP’nin dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda kararının geçmişteki gibi aynı olduğunu söyleyen Bahçeli, “MHP, amasız, fakatsız, ancaksız şekilde evet diyecek, HDP'nin kapatılmasını da sonuna kadar savunacaktır. Bizde kıvırma, U dönüşü, çark yoktur. Eğer bir toplumda terörün insan hayatına yönelik aşağılık bir eylem olduğuna yönelik bilinç yoksa yıkım kapıya dayanmış demektir. Terörizme karşı ortak bir anlayış ve eylem geliştirmek günümüzde çok daha önemli hale gelmiştir. Herkesten böyle bir davranış beklediğimizi ilan etmek boynumuzun borcudur” diye konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz