“Dindar Nesil Yetiştireceğiz” Söylemleriyle Geçen 13 Yıl…

Kendisine “Muhafazakar Demokrat” tanımlamasını yakıştıran bir hükümet… “Dindar Nesil Yetiştireceğiz” Söylemleriyle Geçen 13 Yıl… Geçen bu süre zarfında dini, ahlaki olarak dibe vuran bir Türkiye… Bunu biz değil, istatistikler, rakamlar, araştırmalar söylüyor.

“Dindar Nesil Yetiştireceğiz” Söylemleriyle Geçen 13 Yıl…
20 Haz 2016 13:13:26

 100 Binden 300 Bine Çıktı 

İşte zinaya engel olmayan hükümetin yüz akı! İşte içki, kumar, faiz, ve zina gibi Allah’ın ayetleri ile haram kıldığı fiilleri, çıkardıkları yasalarla koruma altına alan iktidarın icraatları… AKP’nin 12 yıllık iktidarı boyunca altına imzasının attığı manevi faciaların boyutları dudak uçuklatıyor. Genelevlerde resmi olarak çalıştırılan hayat kadını sayısı 1500 olarak gözükse de, aslında Türkiye’de resmi olmayan yollarla fuhuş yapan ya da fuhuşa zorlanan kadınların sayısı bu rakamın çok üzerinde. Öyle ki 2004 yılında fuhuş batağına düşen kadınların sayısı 100 bin olurken, bu sayı bu iktidar döneminde 3 kat artarak 300 bine çıktı. Ne yazık ki bu konuda ıslaha yönelik atılan ciddi bir adım yok. Bu rakam Türkiye’de zinanın ne denli kontrolden çıktığının göstergesi olmuş oldu.

45 Genelev 1500 Kadın

 Türkiye’de şu an birçok ilimizde faaliyet içerisinde olan 45 kadar genelev var. Bu genelevlerde çalıştırılan ve resmi olarak vergisi alınan 1500 kadın bulunuyor. Resmi olarak 18 yaşını doldurmuş herkes elini kolunu sallayarak bu genelevlere girip zina yapabiliyor. Devlet ise bu zinadan ötürü genelevden vergi alıyor! Genelevlerde 18 yaşını doldurmamış olmasına rağmen kapıda polislere rüşvet vererek içeri giren çocuklarla karşılaşmak ise hiç zor değil. Türkiye’de AIDS hastalığının yüzde 70’i cinsel yollarla bulaşıyor. Türkiye’de 2013 yılında HIV Virüsü taşıyanların sayısı 7 bine dayanmış durumda. 1990 yıllardan bu yana yıllık 300- 400 olan AIDS vakası, 2010 yılından sonra yıllık bazda 600-700 vakaya çıkmış durumda. Yetersiz önlemler yüzünden sürekli artan AIDS vakaları, halk sağlığını da ciddi manada tehdit ediyor. Çoğunluğu cinsel yollarla bulaşan bu hastalık, özellikle yabancı uyruklu hayat kadınlarında sık olarak görülüyor.

Yabancı Uyruklu Binlerce Zina İşçisi Türkiye’de

Türkiye’de sadece yerli hayat kadınları bulunmuyor. Özellikle Avrupa’dan Türkiye’ye getirilen kadınlar, Türkiye’de fuhuş bataklığına sürükleniyor. Bu ülkeden getirilen kadınların ayısı binleri buluyor.

Acı Tablo

Türkiye’de fuhuş yaptırılan binlerce yabancı uyruklu kadın,  bu denli tehlike saçarken, alınan önlemlerse ne yazık ki çok yetersiz. İnsan ticareti konusunda yapılan operasyonların göz boyamadan ibaret olduğu su götürmez bir konuyken, zinanın yasal olarak serbest olmasından ötürü fuhuş operasyonlarında yakalananlar, çok kısa süre sonra serbest kalıyor. Türkiye bugün, AKP de önü alınamayan zinanın doğurduğu sonuçlarla yüzleşiyor. Zinada ki artış ise mevzuat ve devlet eliyle oluşturulan zeminler nedeniyle aileleri yıkılıyor, ahlaksızlığı sürekli körüklüyor. Bunda televizyon dizilerinde “evlilik dışı ilişki,” “flört,” “seviyeli birliktelik,” gibi kavramlarla masumiyet elbisesi giydirilerek zinanın hoş gösterilmesi ve zinanın suç olmaktan çıkarılmasının da etkileri büyük. Yine Bülent Arınç’ın, “Kadınlar herkesin içinde kahkaha atmayacak” sözleri ile Erdoğan’ın “Kızlı erkekli evleri denetleyeceğiz” ifadeleri hafızlardaki yerini korurken; ortaya çıkan tablo, Hükümetin manevi manadaki icraatlarının hep lafta kaldığı ve toplum üzerinde pratik bir çalışmanın yapılamadığını gösteriyor.

Boşanmalar Arttı

Evlenmeler yüzde 0,6 azalırken boşanmalar 1,6 arttı.

Uyuşturucu Kullanma Yaşı 15’e Kadar Düştü

Uyuşturucu illetinden kurtulmak için AMATEM’e başvuranların sayısı, 2004 yılından bu yana yüzde bin 781 arttı.

Alkol Kullanımı Arttı

Artık içki kullanım rakamları milyar metre küplerle ölçülüyor. Bu artış Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın “Tekirdağ’da rakı fabrikası sayısını 2’de 18’e çıkardık” açıklamasıyla doğrulanmış oldu.

Devlet Denetleme Kurulu’nun hazırladığı ‘Madde Ve Diğer Bağımlılıklar İle Mücadele Kapasitesinin Ve Bu Bağlamda Türkiye Yeşilay Cemiyetinin Değerlendirilmesi’ başlıklı rapora göre, Alkol Ve Madde Bağımlılığı Tedavi Ve Eğitim Merkezlerine (AMATEM) başvuranların sayısı son 5 yılda 5 kat arttı.

 2004’te AMATEM’e başvuranların sayısı 40 bin iken bu rakam 2012 sonunda 227 bini aştı. Bu istatistik uyuşturucu kullanımındaki artışı da gözler önüne serdi. Öte yandan evlenmeler yüzde 0,6 azalırken boşanmalar yüzde 1,6 arttı. Yeşilay’ın yaptığı araştırmaya göre alkolle tanışma yaşı 12’ye, sigaraya başlama ise 9’a düştü. Sigara bağımlılığında Türkiye ilk 10’a girdi.

Çocuklar Karakollardan Toplanıyor

 TÜİK verilerine göre… 2012 yılında toplam 245 bin çocuk, 2013 yılında 274 bin çocuk karakolluk oldu. Bu çocukların yüzde 24,4’ü bağımlılık yapan madde kullanıyor… Araştırmada, Türkiye’de bonzai kullanım yaşının 11’in altına kadar düştüğü de ortaya çıktı.

Bu veriler de açıkça gösteriyor ki; AKP, haramların azalması ve tolumun ıslahı için hiçbir çalışma yapmadığı gibi toplumun ıslahı için çalışanları engellemek için özellikle son dönemlerde bizzat harekete geçmiştir.

Furkan Nesli Dergisinden Alıntıdır.



0 Yorum

Yorum Yaz