Engellemelere, İftiralara Rağmen…

Ankara konferanslarının ilki olan Sincan konferansı tüm engellemelere rağmen Allah’ın rahmeti ile yoğun katılım gerçekleşti.

Engellemelere, İftiralara Rağmen…
09 Nis 2016 23:12:05

Gittiği her şehirde engellemelere, iftira kampanyalarına maruz kalan Furkan Vakfı'nın tüm olumsuzluklara rağmen Sincan konferansı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Salonda yaşanan izdihamda yer bulamayan seyirciler konferansı ayakta veya dışarda izlemek zorunda kaldı. Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin konuşmacı olarak katıldığı programda şiir dinletisi, sinevizyon gösterimi, İlahi ve Marşlarıyla Grup Furkan ve çeşitli etkinlikler yer aldı.

Konusu 'Allah Sevgisi ve Gerekleri' konferansta olan  Alparslan Kuytul Hocaefendi şu konulara değindi:

*Kâinata bakmayanlar Allah’ı hakikatiyle takdir edemediler.

* Allah’ın sıfatlarından biri El-Vedud’dur. Yani kullarını sevendi. Madem Allah kullarını seviyor kullarının da O’nu sevmesi gerekmez mi? Noksan olanı dahi seviyorsak mükemmel olanı nasıl sevemiyoruz?

*Eğer Allah’ı sevmez yalnızca Ondan korkarsak bu köle ile efendi arasındaki ilişki gibidir. Hâlbuki Allah kullarının kendisini sevmesini ister.

*Yalnızca aklını ideolojiler ve farklı sistemler ile kirletmeyip ve kâinat kitabını okuyanlar Allah’ı hakikaten sevebilirler.

*Allah’ı tanımak isteyenler evliyalarını da tanımalı. Çünkü Allah’ı yeryüzünde O’nu en iyi tanıyan evliyalardır.

*Allah’ı tanımak için aynı zamanda sahabenin de hayatını öğrenmeliyiz.

*Hz. Musa zamanında sihirbazlar bir mucize görüp zamanın diktatörüne meydan okudular. Günümüzde ise kâinatta birçok mucize yaşanıyor. Bunları görmeli ve hakiki imana ulaşmalıyız.

*Seven yalnız sevdiğini görür, yalnız onun hakkında konuşmak ister. Allah’ı gerçekten sevenlerde O’nu anlatmalı hakka çağırmalıdırlar.

*İnsanın en büyük ihtiyacı ne yemek ne sudur. İnsanın en büyük ihtiyacı sırat-ı müstakim üzere olmaktır.

Konferanslarının ardından Alparslan Kuytul Hocaefendi halktan gelen sorulara cevap verdi.



0 Yorum

Yorum Yaz