Erdoğan: Kusura bakmasınlar biz gireriz

Erdoğan Musul operasyonu ile alakalı konuştu.

Erdoğan: Kusura bakmasınlar biz gireriz
17 Eki 2016 12:22:33

BİZ OPERASYONDA DA MASADA DA OLACAĞIZ

Şimdi Musul başladı. Ne diyorlar Türkiye Musul'a girmesin. 350 km Irak ile sınırım var. Ben nasıl buraya girmeyeyim. Buradan tehdit altındayız. 14 sene önce Saddam gel mi dedi bunlara! Oraya kan gövdeyi nasıl götürdü!

Bizim Suriye'ye olan sınırımız 911 kilometredir. Fakat Suriye ile yakından uzaktan alakası olmayanların Suriye'ye girmesi hak, bize gelince, 'Sizi katil Esed çağırmadı ki nasıl oraya gidersiniz?' diyorlar. Kusura bakmayın gideriz. Çünkü eğer biz terör tehdidi altındaysak eğer bizi o ülke havan toplarıyla, roketlerle tehdit ediyorsa gideriz. Bunun hukukta zaten tabirlerini siz daha iyi bilirsiniz. Nefsi müdafaa mı dersiniz ne derseniz deyin. Ve girdik.

Türkiye'nin olmadığı bir operasyondan doğacak sonuçlardan biz sorumlu değiliz. Biz operasyonda olacağız, masada da olacağız. Bunun dışında kalmamız mümkün değil. Çünkü bizim için burada bir tarih yatıyor. Bir zahmet Misak-ı Milli'yi okurlar ve bizim buradaki tarihimizi daha iyi anlarlar.

Başika'dan çıkın diyorlar! Kimse kusura bakmasın biz Başika'dan çıkmamızı beklemesin. En başından beri terör örgütü ile savaşan biziz. Eğer biz orada eğitim vermeseydik orada terör örgütleriyle savaşacak bir kadro bulamazdık.

Terör örgütlerini destekleyen ülkeleri destekleyenleri samimiyetle ikaz ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz.

 


0 Yorum

Yorum Yaz