Erdoğan'dan farklı 2 Rus Uçağı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç gün sürecek Afrika ziyareti öncesi Adnan Menderes Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Erdoğan'dan farklı 2 Rus Uçağı Açıklaması
01 Haz 2016 08:42:25

Erdoğan'a düşürülen Rus uçağı sonrası Türkiye-Rusya ilişkileri soruldu.

Daha önce "Aynı ihlal bugün yine yapılırsa aynı karşılık verilir" diyen Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada pilotu suçladı.

26 Kasım tarihinde Saray'da Muhtarlara hitap eden Erdoğan, "Rusya ile Suriye konusunda anlaşamamız başka bir şeydir, angajman kurallarını işletmek başka bir şeydir. Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye yine bu karşılığı vermek durumundadır" dedi. 


 

"PİLOTUN HATASI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya ile ilişkiler hakkında şu açıklamalara yer verdi.

"Biz Türkiye olarak suçlu sandalyesinde oturan bir ülke değiliz ve biz kesinlikle münasabetleri bozmak isteyen bir ülke de değiliz. Tam aksine Rusya ile münasebetleri arzu eden bir ülkeyiz. Sayın Putin ile bizim ilişkilerimiz gerçekten çok farklı bir noktadayken, iki iyi dost noktasındayken böyle bir konuma gelmiş olması veyahut da bir pilotun yapmış olduğu hata veya bir yanlış sebebiyle koskoca Türkiye'yi feda etmesi gerçekten düşündürücüdür. Burada Rusya ile münasebetlerimizi kesinlikle yeniden geliştirmenin, yeniden çok daha farklı bir konuma taşımanın gayreti içerisinde olmamız gerekir."

İftira Atanlar Buna Ne Diyecek?

Başta Alparslan Kuytul Hocaefendi olmak üzere Rus uçağının düşürülmesinin stratejik olarak yanlış olduğunu savunanlara 'Rus taraftarı' iftirası atanların Tayyip Erdoğan'a ne diyeceği merak konusu. Acaba yine de bu açıklamalara rağmen Erdoğan'ı haklı görüp iftiraları sürdürerek kul hakkına girmeye devam mı edecekler?



0 Yorum

Yorum Yaz