Esad: Koltuğu Bırakmıyacağım

Suriye'deki savaşın başlamasına neden olan Beşar Esed, savaş bitmeyene kadar koltuğu bırakmayacağını açıkladı

Esad: Koltuğu Bırakmıyacağım
03 Ara 2015 10:10:56

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, çatışmalar devam ettiği müddetçe görevini bırakmayacağını söyledi. 

Çek televizyon kanalına konuşan Esad, Suriyelilerin seçimlerde kendisine oy vermemesi halinde Cumhurbaşkanlığı görevinden ayrılmaya hazır olduğunu fakat savaşın ortasında bu koltuğu bırakmayacağını söyledi. 

Esad, Suriye için önemli hedefin muhalif güçleri yenmek, devleti korumak ve Suriyelilerin çıkarları doğrultusunda siyasi reformlar düzenlemek olduğunun altını çizdi.

Esad ülkeyi 10 sene sonra nerede gördüğü sorusuna şu şekilde cevabı verdi: Ana ve alternatifi olmayan tek hedefimiz muhaliflerle mücadele. Suriye'nin ikinci amacı halkı tüm çeşitliliği ile korumak. Üçüncüsü Suriye vatandaşlarının çıkarlarını dikkate alarak ülkede siyasi reform düzenlenmesi.

Bana gelince, benim hiçbir zaman Cumhurbaşkanlığı koltuğunu koruma amacım olmadı. Benim siyasi kaderim Suriye halkının iradesine bağlı. Tabi ki savaşın ortasında görevimi bırakabileceğimi söyleyemem. İşte o zaman satıcı olurdum. Fakat seçimler geldiğinde Suriye halkı kendi seçimini yapacak. Beni ülkenin başında görmek isterlerse memnuniyetle görevimin başında kalırım. İstemezlerse istifa ederim. Bu konuda hiçbir sorunum yok.



0 Yorum

Yorum Yaz