Esed Kaçaklara Genel Af İlan Etti!

Suriye'de yüzbinlerin katili Beşar Esed, asker kaçakları ve taraf değiştirenler için genel af ilan etti.

Esed Kaçaklara Genel Af İlan Etti!
26 Tem 2015 10:37:38

Esed, şaşırtan af kararını bir genelgeyle duyurdu. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA tarafından duyurulan karar, bir yıl içinde çıkarılan ikinci af.

İKİ AY İÇİNDE TESLİM OLUNMALI

Asker kaçakların iki ay içinde teslim olması gerekiyor. Binlerce genç Suriyeli, dört yıldır isyan hareketiyle karşı karşıya olan ülkede zorunlu askerlikten kaçtıkları için ceza riskiyle karşı karşıya.

ESED ASKER BULAMIYOR

Suriye'de iç savaş ve çatışmaların uzun sürmesi sebebiyle büyük kayıplar veren Nusayrilerin de Esed yönetimine sırtını döndüğü belirtilmişti. Çatışmalarda binlerce kişinin öldüğü Nusayrilerin Esed’in ordusundan ayrılmaya başladığı ifade ediliyor. Ordunun bel kemiğini oluşturan Nusayrilerin de çekilmeye başlamasıyla Esed yönetiminin savaşacak asker bulmakta sıkıntı çektiği belirtiliyor.

35 YAŞ ALTI ERKEKLER HEDEFTE

Asker kaçakları ve 35 yaş altı erkekler orduya yerleştirilmek üzere hedef alındı. Askerden kaçan binlerce kişinin rejim güçleri tarafından tutuklandığı, kontrol noktalarındaki görevlilerin ise 1980 ile 1990 yılları arasında doğan Suriyeli erkekleri belirleyerek, orduya teslim ettiği belirtilmişti.

GENÇLER ASKERE ZORLA ALINIYOR

Kısa süre önce Şam'dan kaçan Ebu Kefah adlı bir kişi, "Askerlikten kaçanlara yapılan baskı yeni değil. Ama her geçen gün bu baskı daha da artıyor. Artık öğrenci belgeleri her iki ayda bir yenilenmek zorunda. Ve öğrenciysen de, askerlik görevini altı aydan fazla erteleyemiyorsun. Eğer belgelerin varsa, genellikle Şam'daki kontrol noktalarından rahatlıkla geçiyorsun. Ama kırsal kesimde kontrol noktaları genellikle Şabiha milislerinin elinde ve onlar neredeyse herkesi tutukluyorlar. Belgen olması onlar için fark etmiyor." dedi.
 



0 Yorum

Yorum Yaz