Eşek kesiliyor diye baskın yapıldı. Bakın ne çıktı...

Adana polisi, eski bir çiftlik evine düzenlediği baskında 25 dişi eşek ve yavru buldu.

Eşek kesiliyor diye baskın yapıldı. Bakın ne çıktı...
19 Ağu 2015 14:46:20

 

Adana polisi, eski bir çiftlik evine düzenlediği baskında 25 dişi eşek ve yavru buldu. 'Kesiliyor' ihbarı üzerine yapılan baskında bulunan eşeklerin sahibi Vedat Uçar, "Ben bunları kesmek için değil sütü için besliyorum. Sütün litresini 100 liradan satıyorum" dedi.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin İsmailiye Mahallesi'nde terk edilmiş çiftlik evinde tek tırnaklı hayvan kesildiği ihbarını alan polis ekipleri harekete geçti. Çiftlik evine baskın düzenleyen polis, kapı ve pencereleri olmayan sadece duvarla çevrili olan binada, tamamı dişi olan 25 eşek ile 6 yavru buldu. Polis, çevrede yaptığı incelemede, eşek kesimi yapıldığı yönünde bulguya ulaşamadı.

SÜTÜ HER DERDE DEVA

Birden polisleri karşısında bulan eşeklerin sahibi Vedat Uçar ise, eşekleri kesmek için değil, sütü için beslediğini söyledi. Uçar, "Ben bunları kesmek için değil, sütü için besliyorum. Eşek sütü her derde deva, litresi de 100 liradan satılıyor. Kesip de ne yapacağım?" dedi.

Eşek çiftliği kurmak için de Tarım İl Müdürlüğü'ne başvuru yaptığını belirten Uçar, "Eşek sütü, anne sütüne eş değerde. Türkiye'nin her yerinden müşteri geliyor. Çok az sayıda çiftlik var, ben de Adana'da kurmayı planladım. Gerekli girişimleri de yaptım" diye konuştu.

Yaptıkları incelemede eşek kesimi yapılmadığını tespit eden ekipler, Vedat Uçar'a uyarıda bulunduktan sonra çiftlikten ayrıldı.



0 Yorum

Yorum Yaz