Fikri Sağlar: 110 imzayı toplayıp derhal AYM´ye gitmeliyiz

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkışının aksine Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) gitmeyi önerdi.

Fikri Sağlar: 110 imzayı toplayıp derhal AYM´ye gitmeliyiz
24 Mayıs 2016 12:37:18

Partisinin çok kötü bir sınav vermekte olduğunu, Kürt sorununun TBMM'de çözülme ortamının kalmayacağını savunan Sağlar, "Kendi ilkelerimizden vazgeçerek ayağımıza sıktık. 110 imza toplayıp derhal AYM'ye gitmeliyiz" dedi.

Antalya toplantısında açıkladığı görüşlerini genişleterek yazılı bir açıklama yapan Parti Meclisi üyesi Fikri Sağlar, AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili teklifine evet diyenlerin üzerinde tarihi bir sorumluluk olduğunu ve tarihi bir hatanın içerisinde olduklarını savundu. Partisinin bu süreçte çok kötü bir sınav verdiğini söyleyen Sağlar, 'Kürt sorununun çözüm yerinin Meclis olduğunu dillendirdikleri halde, HDP'lilerin Meclis'ten atılması sürecine katkı vererek kendileriyle çeliştiklerini ve aynı zamanda kendi ayaklarına da sıktıkları' eleştirisini parti yönetime yöneltti.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi'nde ve grupta kendilerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üslubuyla hitap ettiği eleştirisinde bulunan Sağlar, partiyi taşıyan örgüte saygı duyulmadığını da öne sürdü.

110 İMZA TOPLAYIP AYM'YE GİTMELİYİZ

Konu ile ilgili 110 imzanın toplanarak AYM'ye gidilmesi gerektiği görüşünü açıklayan Sağlar sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi bir şey yapmak lazım. Evet, siyaset strateji işidir diyebiliriz, 110 milletvekili arkadaşımızla Anayasa Mahkemesi'ne başvurabiliriz ve bu yasanın reddedilmesi doğrultusunda çaba gösterebiliriz. Bu adımı atmak zorundayız. Arkadaşlarımız çeşitli yerlerden gelen sıkıntıları açıklıyorlar. MHP imza atmayacağını açıkladı, bazı arkadaşlarımız da imza vereceğini söylediler. Ama ondan daha önemlisi biz 134 kişiyiz arkadaşlar. 110 imzayı toplayarak gereğini yapabiliriz diye düşünüyorum."

 



0 Yorum

Yorum Yaz