Filistinlilerden yeni bir çatışma yöntemi

Filistinli ve İsrailli medya kaynakları, 6 Ağustos Perşembe ikindi saatlerinde Filistinli bir gencin gerçekleştirdiği otomobille çarpma eyleminde üç işgal askerinin yaralandığını bildirdi.

Filistinlilerden yeni bir çatışma yöntemi
07 Ağu 2015 09:59:26

Kaynaklar, Filistinli gencin aracını işgal askerlerinin üzerine sürdüğünü ve üç askerin yaralandığını, askerlerden ikisinin durumunun ağır olduğunu, diğer işgal askerlerinin de Filistinli gence ateş ederek ağır yaraladıklarını ifade etti.

İşgal rejimi medyası, güvenlik kaynaklarına dayandırdıkları haberde, Filistinli bir gencin Ramallah'ın kuzeyinde kurulu Yahudi yerleşkesi yakınlarında 60 nolu caddede otomobille çarpma eylemi gerçekleştirdiğini, çarpma sonrası arabanın devrildiğini ve gencin içinde sıkıştığını, işgal askerlerinin arabanın içinde sıkışan gence ateş açarak yaraladıklarını belirtti.

İşgal rejimi hastane kaynakları, eylem sonucu üç işgal askerinin yaralandığını, olay yerine giden ilk yardım ekiplerinin başlarından yaralanan iki askerin durumlarının ağır olduğunu gördüğünü söyledi.

Filistinli gencin işgal askerlerini hedef alan eylemi, bir hafta önce Yahudi yerleşimcilerin 18 aylık Ali Devabişe isimli bebeği yakarak şehit etmelerinin ardından geldi.

Hamas olayı "kahramanca" olarak nitelendirdi

Hamas yetkililerinden Husam Bedran, yaptığı yazılı açıklamada, "Gerçekleştirilen bu kahramanca eylem, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarına direnişin verdiği ilk cevaptır ve devamı gelecektir" ifadesini kullandı. 

Bedran, "Bebek Ali Devabişe'yi yakıp sonrasında da Leys el-Halidi'yi öldürerek gerilimi tırmandıran İsrail, bu saldırılara karşı hiçbir zaman sessiz kalmayan cesur direnişin vereceği tepkiyi beklemelidir. Direnişin bugün verdiği mesajı alan israil ordusu ilerleyen günlerde canını yakacak bir dizi operasyonla karşılaşacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise yaralanan 3 İsraillinin asker olduğu, 2'sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.



0 Yorum

Yorum Yaz