Flört ve İslami eş seçimi nasıl olmalı?

Her Cuma Furkan Vakfı Genel Merkezi’nde Tefsir Dersleri düzenleyen ve tefsir dersinden sonra kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Alparslan Kuytul Hoca Efendi Flört ve İslami evlilik nasıl olmalı sorusuna cevap verdi.

Flört ve İslami eş seçimi nasıl olmalı?
16 Mayıs 2015 13:17:03

Soru: Evleneceğimiz insanı nasıl seçmeli ve nasıl tanımalıyız?

Cevap: Gerçekten insan tanıyan bir insanın sözüne muhtacız. Onu tanıyan birisine, o kişinin ahlakı hakkında ve sorulması gereken, merak edilen sorular sorulur. Yoksa kişi kendi kendine evleneceği kişiyi tanıyamaz. Bazen kadın erkek karşılıklı birbirine rol yapar. Bu gerçek bir tanıma olmaz. Ve gitgide insan flört günahına girmiş olur. İnsan, flört ederek birbirini tanıyamaz. İslam’a özgün evlilik aşamasında internette görüşmek veya flört caiz değildir. İnsan bunu yaparak hem ahlâkını bozmuş olur hem de kötü olaylara sebep olur. Bu şekilde evlenenlerin hiçbiri mutlu olmuyor.

Bir kızı veya bir erkeği onun hocası, en yakın arkadaşı, komşusu tanır. Bunlardan bilgi alınması gerekir. “Şu anda böyle ama ileride düzelir” gibi şeyler kabul edilmez. Bunlar hep ham hayallerdir. Ben şunu gördüm; bir insan neyse odur. Eğitim ile bir şeyin olduğu yok. Bugün doğruyu tercih edemeyen yarında tercih edemez. Bugüne göre bakmak lazımdır. “ Yarın inşallah iyi olur” diyenlerin boş hayallerinin garantisi yoktur. Onun için talip olunan kişiyi yakinen tanıyan birinin dilinden dinlemek gerekir. Gençlerin kendi başlarına evlenecek kız araması veya kızların erkek araması; bunlar çirkin şeylerdir. Bir büyük aracı olmalıdır. Büyüklerine danışmadan kendi başına hareket edenler mutlu olamamışlardır.



0 Yorum

Yorum Yaz