Furkan Vakfı’ndan Fetih Coşkusu

İki yılı aşkındır kapalı spor salonlarının verilmemesi ile gündeme gelen ve her yıl konferanslar zincirine Adana ile başlayan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı bu yıl Mimar Sinan Açık Hava Tiyatro Salonunun verilmemesi üzerine konferanslarını düğün salonunda gerçekleştirmek zorunda kaldı. Salonu tıklım tıklım dolduran halk kapıda izdihama sebep oldu. Ayrıca salona sığmayan halk programı ayakta, yağmurlu ve soğuk havaya rağmen salonun dışında takip etmek zorunda kaldı.

Furkan Vakfı’ndan Fetih Coşkusu
31 Ara 2016 03:13:23

İki yılı aşkındır kapalı spor salonlarının verilmemesi ile gündeme gelen ve Her yıl konferanslar zincirine Adana ile başlayan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı bu yıl Mimar Sinan Açık Hava Tiyatro Salonunun verilmemesi üzerine konferanslarını düğün salonunda gerçekleştirmek zorunda kaldı. Salonu tıklım tıklım dolduran halk kapıda izdihama sebep oldu. Ayrıca salona sığmayan halk programı ayakta, yağmurlu ve soğuk havaya rağmen salonun dışında takip etmek zorunda kaldı.

"Mekke'nin Fethi ve Mesajı" konulu konferansa Adana halkının ilgisi de oldukça büyüktü ve konferansta izdiham yaşandı. Salona sığmayan halk yağmura rağmen programı dışarıdan izlemeye devam etti.

Konferanstaki muhteşem coşku, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Özenle hazırlanılan ön program Kur’an tilavetiyle başladı.

Açılış ve selamlama konuşmasını Furkan Vakfı Başkanı Hasan Demir’in yaptığı program, etkinlik gösterisiyle devam etti. 

Ayrıca programda sinevizyon gösterimleri, şiir dinletisi ve Grup Furkan yer aldı. Halkın, ezgilere eşlik etmesi bazen coşkulu bazen duygulu dakikaların yaşanmasına sebep oldu.

Akabinde program esnasında gerçekleştirilen canlı yayın aracılığı ile soğuğa ve yağmura rağmen programı takip eden halk ile röportaj yapıldı. Yağmur altında konferansı dinlemek zorunda kalan halk yetkililere tepki göstererek "Hakkımızı helal etmiyoruz" dediler. Furkan Vakfı'na salonların verilmemesine bunun yanı sıra konser vs. gibi gayri İslami programlara izin verildiğini de hatırlatarak yapılan bu çifte standardı kınadılar.

Vakıf yetkilileri tarafından program esnasında "AdanaKonferansı CanlıYayın" isimli bir tag açıldı. Binlerce kişinin katıldığı twitter gündem çalışması ile programdan görüntüler paylaşarak program Türkiye gündemine taşındı.

Fetih Konferansı Türkiye Gündemine Taşındı

Daha sonra Çeşitli engellemelere rağmen konferanslarına ara vermeden devam eden Alparslan Kuytul Hocaefendi sahnede yerini alırken Adana halkı “Öncü Nesil Seninle” sloganları ile “yanınızdayız” mesajını verdi. Hocaefendi’ye çiçek takdiminin akabinde programın konferans bölümü başladı.

Halkın sık sık tekbirlerle iştirak ettiği “Mekke’nin Fethi ve Mesajı” konulu konferansta Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin değindiği hususlardan bazıları ise şöyle:

-Hazreti peygamber insanlara; "ben rahmet peygamberiyim ve ben harp peygamberiyim" diyordu. Sadece öğüt vermek için gönderilmediğini ifade ediyordu. 

-Peygamberlerin gönderiliş amacı Allah’ın göndermiş olduğu sistemi yeryüzüne hâkim kılmaktır.

-Yeryüzündeki zulme son verecek bir peygamber lazımdı. Resul bir peygamber, komutan bir peygamber, fatih bir peygamber lazımdı. İnsanlığa gerekli olan böyle bir peygamberdi.

-Fetihleri, başka medeniyetlerin içinde yer almayı reddedip İslam medeniyetini kurmak isteyenler gerçekleştirebilirler.

-Bugün başka medeniyetlerin içinde yer almak istiyorsak, o halde neden Peygamberimizin fetihlerinden mutlu oluyoruz.

-Batının medeniyetini reddetmedikçe, bırakın Roma'yı fethetmeyi, kendi topraklarımızda bile İslam'ı yaşayamayacağız!

-İslam’ın hâkim olmadığı bir yerde Müslümanlar, muhafazakâr değil ancak muhalif olmalıdırlar!

-Allah daha dinin başlangıcından itibaren peygamberine fetih ruhu kazandırdı.

-Allah "yürü" dediğinde hiçbir hiç kimse "dur" diyemez. Allah bir kulunu korumak isterse, O'nun koruma duvarını kimse aşamaz!

İslam’ın hakim olmadığı bir yerde Müslümanlar, muhafazakar değil ancak muhalif olmalıdırlar!
Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin; çok ince tespit ve bu çağa hitap eden isabetli yorumlarıyla “Mekke’nin Fethi ve Mesajı” konulu konferansının tamamını tvfurkan.com sitesinden dinleyebilirsiniz. 

Kurulduğu günden itibaren faaliyetlerini aralıksız sürdüren  Furkan Vakfı, RABBANİ, İLMİ ve ŞUMULLÜ bir hareket ortaya koymaya çalışarak 1994 yılından beri devam ede gelen hizmet ve eğitim çalışmaları ile sağlam ve öncü bir nesil hazırlamaya çalışmış ve halkımızın teveccühüne mazhar olmuştur.

 



0 Yorum

Yorum Yaz