Gazze'de ilk kayıp ve hasar raporu açıklandı

Gazze hükümetine bağlı hükümet medya ofisi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısının ilk sonuçlarını açıklayarak, donanmanın da katılımıyla İsrail uçaklarının ve topçularının, ilk günden bu yana bin 810'den fazla saldırı düzenlediğini belirtti.

Gazze'de ilk kayıp ve hasar raporu açıklandı
20 Mayıs 2021 17:44:45

Gazze'de ilk kayıp ve hasar raporu açıklandı. İsrail işgal ordusunun 12. gününe giren Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı hava, kara ve deniz üzerinden yoğun bombardımanla devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, saldırılarda 64'ü çocuk, 38'i kadın ve 17'si yaşlı olmak üzere 227 Filistinli öldü ve 55'i ağır 1620 kişi yaralandı.

Bakanlık yaptığı açıklamada, yaralılar arasında 470 çocuğun bulunduğunu ve yaklaşık 400 çocuğun "baş ve boyun kısmında 153 yerinden yara izi kaydedildiğine" dikkat çekti.

Maddi kayıplar

Medya ofisine göre, İsrail bombardımanı "evler ve konutlar, hükümet merkezleri, altyapı, elektrik, su ve kanalizasyon şebekelerine" odaklandı.

Hükümet ofisi, konut sektöründeki ilk tespit edilen zararın toplam yaklaşık 92 milyon dolar olduğunu söyledi.

İsrail ordusu tarafından bombalanan toplam ev ve bina sayısının hafif ve şiddetli yıkım arasında değişen bin 335'i aştığını da sözlerine ekledi.

Ayrıca, sürekli bombardıman sonucunda en az 12.886 konut hasar gördü, orta ve kısmi hasarlar oluştu.

Ofis, bombalama sonucu tamamen yıkılan yaklaşık 184 ev olduğunu bildirdi.

33 basın bürosu bombalandı ve yüzlerce kuruluş, dernek ve büro hasar gördü.

Etiketler:   Gazze hasar


0 Yorum

Yorum Yaz