Google'dan Bir Yenilik Daha: Android 6 Piyasada!

Google tarafından geliştirilen ve kod adı Marshmallow olan Android 6 işletim sisteminin dağıtımına başlandı.

Google'dan Bir Yenilik Daha: Android 6 Piyasada!
07 Eki 2015 09:46:40

Teknoloji firması Google’ın geçtiğimiz aylarda duyurduğu ve mobil cihazlarda kullanılan Android işletim sisteminin altıncı sürümü telefonlara yüklenmeye başlandı. İlk olarak Google’ın kendi telefon serisi Nexus modellerine güncelleme olarak gelen Android 6, şimdi de firmanın gelişmekte olan ülkeler için tasarladığı Android One modellerine verilmeye başlandı. 

Google’ın yeni işletim sistemini öncelikli olarak yurtdışında satılan Micromax Canvas A1, Karbonn Sparkle V ve Spice Dream Uno modellerine göndermeye başladığı açıklandı. Güç tüketimi, Ram optimasyonu, uygulama izinleri ve benzeri birçok yeniliğe sahip olan Android 6, ilerleyen günlerde diğer üreticilerin telefonlarına da gelmeye başlayacak. Ancak diğer Android cihaz üreticileri kendi belirledikleri modellere Android 6 güncellemesi verecek. 

Türkiye’de de Android One modeli bulunuyor. Türkiye’deki tek Android One telefonu General Mobile 4G modeline Android 6 güncellemesi gelmedi. Önümüzdeki günlerde bu telefonun da Android One güncellemesi alması bekleniyor. 

Al Jazeera



0 Yorum

Yorum Yaz