Günde sadece bir öğün

BM'nin yardım konvoylarının kente girişine izin verilmediği için Halep'in muhalif bölgeleri açlık krizi ile karşı karşıya

Günde sadece bir öğün
19 Eki 2016 10:58:01

Ağustos ayından bu yana Esad'ın kuşatması altındaki Halep'in muhalif bölgelerinde kalan çocuklar günde sadece bir öğünle beslendiklerini söyledi.

Birleşmiş Milletler'in  yardım konvoylarının kente girişine izin verilmediği için Halep'in muhalif bölgeleri açlık tehlikesiyle karşı karşıya. 

Al Jazeera'nin muhaliflere yakın haber ajansı STEP'e dayandırdığı habere göre, kuşatma altındaki Halep'in çocuklarının bu durumdan nasıl etkilendiğini göstermek için onlara gün içerisinde ne yediklerini sordu. Çocukların çoğu, günde sadece bir öğün yemek yediklerini söyledi. En çok tüketilen gıda maddeleri; pilav, bulgur ve mercimek.

Halep'te Madaya’dan daha kötü bir senaryo gerçekleşebilir

Rejim, muhaliflerin ellerindeki bazı bölgeleri kuşatarak 'açlık silahını' kullanıyor. Humus’un eski mahallesi, Şam’ın kırsalındaki Yermuk Kampı, Madaya ve Zebadani bölgeleri, rejimin aynı taktiği kullandığı bölgelerin başında geliyor.

Rejimin, BM yardımları dahil herhangi bir gıda maddesinin girmesine izin vermediği Madaya bölgesinde en az 70 sivil açlıktan ölmüştü.

Kuşatmanın uzun süre devam etmesi durumunda 300 bin sivilin yaşadığı tahmin edilen Halep,  40 bin nüfusa sahip Madaya’da yaşanan açlık krizinden daha kötü bir senaryo ile karşı karşıya kalabilir.

 



2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    mehmet mustafa 01 Oca 1970 02:00:00

    musuldaki sunnileri yedirmeyiz diyen siyasi yetkililer neden halepdeki sunnilere karşı üç maymunu oynuyor? bilakis esadın halepi kolayca ele geçirmesi için öso'yu halepden çıkardılar ve nusranında ordan çıkması için baskı yapıyorlar. bize güvenin esadı üç ay içirisinde deviririz diyerek bu islamcı grupları esada karşı silahlandırıp ayaklandıranlar şu anki siyasi yetkililer değilmi? halep sunni değilmi? halep müslüman değilmi? halep misaki milli sınırları içerisinde değilmi? halepi neden şebbihaların olmayan merhamettine teslim ediyorlar? belli ki musldaki sunnileri düşündükleri yalan. sadece siyasi çıkarları için istismar ediyorlar

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    ömer 01 Oca 1970 02:00:00

    akpci siyasi yetkililer halepde savaşan sunni islamcı mücahitlere karşı ruslarla musulda savaşan sunni aşiret mücahitlere karşıda amerika ile işbirliği içerisinde


Yorum Yaz