Hacılar Medine'deki kutlu mekanları ziyaret ediyor

Hacılar, Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde hac görevlerini yerine getirdikten sonra geçtikleri Medine'de kutsal mekanları ziyaret ederek vakitlerini geçiriyor.

Hacılar Medine'deki kutlu mekanları ziyaret ediyor
17 Eyl 2016 15:27:24

Medine'de hacıların akın ettiği mekanların başında İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi geliyor. İslam peygamberinin kabri başında dua eden hacılar, hem namazlarını eda etti, hem de Hz. Muhammed'e duydukları hasreti gidermeye çalıştı.

Kurban Bayramı'nı Mekke'de idrak eden hacıların Medine’ye nakilleri devam ediyor. Mekke-i Mükerreme'den ayrılan hacılar, otobüslerle 5 saat süren bir yolculuğun ardından Medine’ye ulaşıyor.

Cidde üzerinden Mekke'ye geçen Türk hacıları da ülkelerine geri dönmeden önce en az dört gün Medine’de kalarak, buradaki kutlu mekanları ziyaret ediyor. Medine'ye ulaşan Türk hacılar da farklı ülkelerden gelen diğer tüm hacılar gibi ilk önce Hz. Peygamberin kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'yi ziyaret ederek namaz kılıp dua etti.

Peygambere selam

Hacılar, namazın ardından sıraya girerek peygamberin kabrinin bulunduğu yere geldi. Burada, "Esselamün aleyke ya Resullah", "Esselamün aleyke ya Habiballah" ve "Esselamün aleyke ya Nebiullah" diyerek Hz. Muhammed'e selam ve hürmetlerini sundu.

Hacılar ardından Hz. Peygamberin minberi ile kabri arasında yer alan ve Mescid-i Nebevi'nin en güzel bölümü olduğu belirtilen, "Cennet Bahçesi" diye adlandırılan kısıma geçmeye çalıştı. Ancak buraya geçmek kalabalık nedeniyle pek kolay olmadı. Çünkü, onbinlerce hacı aynı anda mekana girmeye çalıştı. Hacılar, sıraya girerek ve sabır göstererek saatler sonra "Cennet Bahçesi'ne" geçerek namazlarını kıldı.

Yaklaşık 200 kişinin aynı anda namaz kılabildiği "Cennet Bahçesi'nde" namazlarını eda eden hacılar, daha sonra Hz. Muhammed'in kabrinin önünden geçerek ziyaretlerini tamamlayıp dışarı çıktı. Hacıların, Medine’de kaldıkları süre boyunca, vakit namazlarını, 400 bin metrekarelik alanı kapsayan ve aynı anda 80 bin kişinin birlikte saf tutabildiği Mescid-i Nebevi’de namazlarını kılma gayreti gösterdikleri görüldü.



0 Yorum

Yorum Yaz