Heniye: Biz makam peşinde değiliz

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniye, makam-mevki peşinde olmadıklarını özgürlük ve vatan talep ettiklerini belirtti.

Heniye: Biz makam peşinde değiliz
29 Oca 2016 16:58:01

Gazze Ulu Cami'de (Büyük Ömer Camisi) cuma hutbesi veren Heniye, Filistinli gruplara ulusal birlik çağrısı yaparak,"Makam, koltuk peşinde değiliz. Özgürlük ve vatan istiyoruz" dedi.

Tünel çalışmaları sırasında meydana gelen çökme nedeniyle İzzeddin Kassam Tugayları'na mensup 7 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Heniye, tünellerin Gazze'yi savunmak ve korumak için kazıldığını söyledi.

Filistinli direnişçilerin, vatanlarını özgürleştirme hedefleri için çalışmalarını sürdüreceğini kaydeden Heniye, söz konusu tünellerin Filistin topraklarını özgürleştirmek için başlangıç noktası olduğunu ifade etti.

Kassam Tugaylarının her zaman teyakkuz halinde olduğunu vurgulayan Heniye şunları söyledi:

"Bazılarının sandığı gibi ateşkes, rahatlık değildir. Kassam Tugayları, her zaman ateşkesin inşa, gücü geliştirme ve İsrail'le muhtemel bir savaşa hazırlık merhalesi olduğunu ispatlamıştır. Kassam Tugayları, her daim teyakkuz halindedir. Bu, Filistinli mücahitler için yerin altında, üstünde, denizde ve karada sürekli olması gereken bir durumdur."

Kassam Tugayları dün yaptığı açıklamada, onarım çalışması yürütülen bir tünelin çökmesi sonucu 7 üyesinin şehit olduğunu bildirmişti.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından iktidara gelen askeri yönetim, Filistinlilerin "can damarı" olarak gördüğü tünellerin büyük kısmını yıkmıştı. Mısır yönetimi, sınır boyunca döşediği boru hattı üzerinden bölgede kazdığı hendeğe, 18 Eylül'de deniz suyu pompalamaya başlamıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz