Her Ramazan olduğu gibi Gazze yine mahzun

Siyonist abluka ve ambargo ile mücadele eden Gazze halkı mübarek Ramazan’a buruk girdi.

Her Ramazan olduğu gibi Gazze yine mahzun
06 Haz 2016 11:32:19

İsrail ablukası ve yoksulluk hayatın tüm yönleri üzerine kara bulut gibi düştü. Gazzeli esnaflar Ramazan öncesi yapılan alışverişin İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle piyasayı etkileyecek şekilde durgun geçtiğini söylüyor. 

Gazzeli esnaflar Ramazan öncesi yapılan alışverişin İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle piyasayı etkileyecek şekilde durgun geçtiğini söylüyor. Ez-Zaviye Çarşısı Gazze’deki en eski ve en önemli çarşılardan biri olup Ramazan alışverişlerinin yapıldığı bir yer. Ez-Zaviye Çarşısı esnafı ablukanın devam etmesinden dolayı Ramazan öncesi alışverişin “durma noktasına” geldiğini belirtiyor.

Esnaftan Abdulkadir Ebu Şaban, alışverişin çok durgun olduğunu ve bunun abluka, yoksulluk ve işsizlikten kaynaklandığı ifade etti. Şaban, diğer esnaflar gibi Gazze’de Ramazan ayı boyunca piyasanın canlanmasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

Süt ve süt ürünlerini satan Yusuf Ebu Dekka da, “İsrail ablukası ve yoksulluk hayatın tüm yönleri üzerine kara bulut gibi düştü. Gazzeliler artık Ramazan ayına hazırlık için alışveriş yapamaz haldeler. Ramazan boyunca hareketliliğin yaşanmasında yine de bir ümidimiz var. Bölgenin yaşadığı ekonomik ve zor hayat şartlarına rağmen piyasanın normale dönmesini ümit ediyoruz” dedi.

Esnaflardan Middin Ebu Hamid de çarşıdaki durgunluktan memnun olmadıklarını kaydederek, Ramazan öncesi iyi bir hazırlık yapmasına rağmen müşterinin olmadığını belirtti.

Gazze’de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6’sı, İsrail’in kontrolünde bulunuyor. Refah kapısı da darbeci Mısır tarafından çoğunlukla kapalı tutuluyor.

Avusturya’da protesto

Avusturya’nın başkenti Viyana’da toplanan grup, terörist İsrail’in Gazze ablukasını protesto etti. “Avusturya Filistin Gençliği” adlı grup, Swedenplatz Meydanı’nda İsrail’in Gazze ablukasının sona erdirilmesi için eylem yaptı. Filistin’in bağımsız olmasını ve Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını isteyen grup, İsrail’in 1948’den beri Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin fotoğrafları sergiledi. Filistin bayrakları açan ve Mescid-i Aksa maketi kuran grup, yoldan geçenleri bilgilendirmek amacıyla İsrail’in işgalini anlatan broşürler dağıttı.



0 Yorum

Yorum Yaz