Hiç ders almıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Baklayı ağzından çıkardı.

Hiç ders almıyoruz
29 Tem 2015 11:14:46

Türkiye’nin İncirlik Üssü’nü ABD’ye açmasının ardından, Washington PKK’nın Suriye kolu  YPG‘ye yaptıkları silah yardımının, İncirlik’ten kalkan ABD uçaklarıyla artarak süreceğini açıkça deklare etti.

Bir oldu bittiyle İncirlik Üssü’nün ABD uçaklarına açılmasının ardından  Amerika ilk iş olarak İncirlik’ten PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye askeri yardımı artıracağını söyledi.  Baklayı ağzından ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby çıkardı… Türkiye’nin PKK ile eş tuttuğu YPG’yi Türk Mahkemeleri de terör örgütü sayıyor. Türkiye bir yandan  terör örgütü PKK ile mücadele ederken öte yandan kendi topraklarından kalkan ABD uçaklarının örgütün Suriye koluna yaptığı silah ve mühimmat yardımını “çaresiz” seyredecek.

 “İNCİRLİK’TEN YPG’YE DESTEĞİ ARTIRACAĞIZ”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, basın toplantısında, “İncirlik üssünden kalkan uçakların Suriye’nin kuzeyinde YPG güçlerine yardım edip etmeyeceğine” yönelik soru üzerine,  “(YPG) Hâlihazırda zaten koalisyon güçlerinin hava desteğini alıyor. Şimdi Türkiye’deki hava üslerine de erişimimiz olması, bu desteğin daha zamanlı ve hatta daha etkili olmasına imkân sağlayacak. Bu tür bir desteğin devam etmesini bekliyorum” ifadeleri Türkiye’nin PKK ile giriştiği operasyonları sorgulanır hale getirdi. 6 gündür PKK mevzilerini bombalayan ve şehitler veren Türkiye PKK ile mücadele ederken, İncirlik’ten kalkan ABD uçakları PKK’nın Suriye kolu PYD’ye “IŞİD’le mücadele” bahanesiyle silah ve mühimmat yardımı yapacak.

YETMEDİ RADAR ÜNİTESİ KURULUYOR

Terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında ABD’nin öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarına açılan İncirlik Üssü’ne radar ünitesi kuruluyor.

“O DA BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”

Geçtiğimiz yıl İŞİD’in Kobani’ye saldırmasının ardından Amerika PYD’ye yardım edeceğini açıklamış, bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “PYD şu anda bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür” diyerek Türkiye’nin tavrını ortaya koymuştu. Genelkurmay Başkanlığı da yaptığı birçok açıklamada PYD ve silahlı kanadı YPG’nin terör örgütü PKK’nın Suriye kolu ve terör örgütü olduğunu açıklamıştı.

ABD’nin başını çektiği koalisyon güçlerinin Irak başta olmak üzeri Müslüman ülkeleri bombaladığı sortilerle bilinen İncirlik geçtiğimiz günlerde Türkiye’de yaşanan saldırılar sonucunda apar topar yine ABD’nin emrine verildi. Sözde Türkiye’nin çıkarına açılan İncirlik’ten Amerika, PKK’nın Suriye kolu YPG’ye yardım etme telaşına düştü. YPG, Suriye’de kurmuş olduğu PYD’nin askeri gücü. 

İNCİRLİK’TEN YPG’YE DESTEĞİ ARTIRACAĞIZ

Dost görünen büyük düşman Amerika, yıllardır alttan alttan İncirlik üssünden PKK’ya yardım yaptı. Amerika şimdi ise PKK uzantılarına hem de Türkiye üzerinden destek vereceğini açıkça deklare etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, “İncirlik üssünden kalkan uçakların Suriye’nin kuzeyinde YPG güçlerine yardım edip etmeyeceğine” yönelik soru üzerine  “(YPG) Hâlihazırda zaten koalisyon güçlerinin hava desteğini alıyor. Şimdi Türkiye’deki havaüslerine de erişimimiz olması, bu desteğin daha zamanlı ve hatta daha etkili olmasına imkân sağlayacak. Bu tür bir desteğin devam etmesini bekliyorum” ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI PYD, PKK İLE EŞTİR DEMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl İŞİD’in Kobani’ye saldırmasının ardından Amerika’nın PYD’ye yardım edeceğini belirtmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “PYD şu anda bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür” demiş ve  “Türkiye’nin NATO’da beraber olduğu ABD’nin PYD’ye silah yardımına Türkiye’nin evet demesini beklemenin çok yanlış olacağını” vurgulamıştı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Şah Fırat operasyonunda sonra Yeni türbenin inşa edileceği yer YPG kontrolünde. Burada gelecekte bir risk olabilir mi? Sorusu üzerine “PYD bizim için bir terör örgütüdür. Bizim Suriye Eşmesi olarak belirlediğimiz yer Türkiye cumhuriyetinin koruması altındadır. Biz şu anda burada bir sorun görmüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

YPG’Yİ TERÖR ÖRGÜTÜ SAYIYORLAR

Rojava’da geçtiğimiz yıl Mardin’de YPG’li olduğu iddiasıyla tutuklanan Rojavalı İsmail Sadık’a suçlamaları reddetmesine rağmen Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla 7 yıl 6 ay ceza verilmesiyle YPG Türk mahkemeleri tarafından resmen terör örgütü sayılmıştı.

TSK’DA TERÖR ÖRGÜTÜ GÖRÜYOR

Genelkurmay Başkanlığı da daha önce yaptığı birçok açıklamada PYD ve silahlı kanadı YPG’nin terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olduğuna vurgu yapmıştı. Genelkurmay açıklamasında, TSK’nın PKK ile PYD arasında bir fark görmediği ifade edilmişti.  Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de Savunma ve Havacılık Dergisi’ne verdiği röportajda, “DEAŞ’la savaşan PKK’nın Suriye kolu PYD” hakkında önemli açıklamalarda bulunmuş ve PKK’nın PYD üzerinden “meşrulaşma” tehlikesine vurgu yaparak iki örgütünde aynı olduğunu işaret etmişti



0 Yorum

Yorum Yaz