İki ayda bin çocuğu alıkoydu

İsrail güçleri tarafından kaçırılarak gözaltına alınan çocuklarla ilgili Filistinli Tutuklu Komitesi Departmanı'ndan Çocuk Hakları Sözleşmesinin kabul edildiği tarihte BM'ye çağrı yapıldı

İki ayda bin çocuğu alıkoydu
20 Kas 2015 13:35:12

Filistinli Tutuklu Komitesi Departman Başkanı ve Gazze şeridi izleme komitesi üyesi Abdul Nasır Fervana, İsrail işgal güçlerinin iki ay içinde bin Filistinli çocuğu kaçırdığını söyledi.

IMEMC News'te yer alan habere göre Fervana, Filistinli çocuklar üzerinde İsrailli yetkililerin ihlallerinin arttığını söyledi. İsrail hapishanelerindeki tüm çocukların serbest bırakılması için çağrıda bulundu. Abdul Nasır Fervana tarafından yapılan açıklamada devam eden İsrail ihlalleri ile karşı karşıya kalan Filistinli çocukların korunması için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu. 

Haberde, El- Aksa intifadasının başladığı 28 Eylül 2000 tarihinden bu yana binlerce çocuğun kaçırıldığı, kayıtlara  göre 12 binin üzerinde çocuğun kaçırıldığı belirtildi. Kaçırılarak gözaltında tutulan 14 yaş altındaki çocuklar, gözaltında tutuldukları sürede bedensel zarar görme tehlikesiyle karşı karşıya kalan çocukların psikolojik işkencelerle sorgulandığı ifade edildi.

Fervana, Çocukların haklarının korunması ile ilgili anlaşmaları uygulamak ve İsrail'in giderek artan hak ihlali suçları ile ilgili İsrail'in sorumlu tutulması, uluslararası bir görev ve sorumluluktur.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde Çocuk Hakları Sözleşmesi kabul edildi. Türkiye’nin de dahil olduğu yaklaşık 142 ülke sözleşmeyi imzalamış ve sözleşme 2 Eylül 1990 tarihinde yürürlüğe girmiştir.



0 Yorum

Yorum Yaz