Irak'lı bakan: 'Türkiye ile savaşırız'

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Türkiye'nin Başika'daki askeri varlığını çekmemesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Egemenliğimiz için savaşmak zorunda kalırsak da buna başvurabiliriz" dedi.

Irak'lı bakan: 'Türkiye ile savaşırız'
31 Ara 2015 09:15:31

Irak hükümetinin Dışişleri Bakanı Caferi bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ile ekonomik ilişkilerin kesilmesiyle ilgili yöneltilen soruyu, "Eğer egemenlik ihlali devam ederse tüm seçenekler mevcuttur. Barışçıl ve diyalog yöntemlerini sonuna kadar kullanacağız. Egemenliğimiz için savaşmak zorunda kalırsak da buna başvurabiliriz. Tüm komşu ülkelerle iyi ilişkileri sürdürmeyi önemsiyoruz. Dolayısıyla egemenliğimizi korumak kaydıyla Türkiye ile ilişkilerimizi sürdürmekte kararlıyız " şeklinde yanıtladı.

DAVUTOĞLU'NDAN CEVAP

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Dışişleri Bakanı'nın  tehdidine cevap verdi.

Başbakan, PKK ve HDP'nin Türkiye ile karşı karşıya gelen tüm yapılarla işbirliği yaptığını söyledi. Başika'da bulunan Türk askerlerinin çekilmemesi durumunda Türkiye ile savaşabileceklerini söyleyen Irak Dışişleri Bakanı Caferi'ye de ''Eğer bir güçleri varsa bize karşı değil bizim askerlerimizi korumaları için kullanmalarını tavsiye ederim. Eğer askeri güçleri varsa DAEŞ'a karşı kullansınlar.'' yanıtını verdi. 



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Mustafa Hakikat 01 Oca 1970 02:00:00

    Kafamızi bozmayin Türk toprağı yaparız oralari


Yorum Yaz