İşgal geçen yıla göre 439 kat arttı

Kudüs Uygulamalı Araştırma Merkezi (Areej) İsrail'in Batı Şeria'daki işgallerinin geçen yıla göre 439 kat arttığını açıkladı

İşgal geçen yıla göre 439 kat arttı
02 Tem 2016 08:59:43

Filistin toprakları İsrail tarafından işgal edilmeye devam ediyor. Temel çalışma alanı Filistin toprakları olan Kudüs Uygulamalı Araştırma Merkezi (Arej) İsrail işgallerinin geçen yıla göre yüzde 439 kat büyüdüğünü açıkladı.

Palestinechronicle'nin haberine göre, yılın ilk 6 ayında Filistinlilere ait 7 bin 773 dönüm toprağa el koydu. Geçen yıl da bin 442 dönüm toprağa el koyan İsrail devletinin Filistin'e Batı Şeria bölgesindeki işgali her geçen yıl artıyor.

Araştırma Merkezi ayrıca İsrail'in Filistin'de köylere karşı yıkımlarıyla ilgili raporları da yayınladı. Bu rapora göre çoğunlukla El-Halil, Kudüs ve Nablus'ta 343 tarım tesisi tahrip edilirken, 59 tarım merkezi de tamamıyla yıkıldı.

İsrail tarım tesislerini ve Filistinlilere hayvancılık binalarını 'ruhsatsız' olduğu gerekçesiyle yıkıyor. Öte yandan, İsrail hükümeti ile bağlantılı çalışan enerji şirketleri Ramazan ayından bu yana su vermiyor. İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrailli yetkililerin izinsiz inşa edildiğini öne sürerek su tanklarını da yıkacak. Bu yıkımla İsrail yönetiminin 300'den fazla inek ve 700 civarında koyunun barındığı köyde su kıtlığına sebep olarak bölge halkını göç ettirmeyi planladığı belirtiliyor.

FİLİSTİN'İN SUYU İSRAİL'İN KONTROLÜNDE

İsrail, 1967 yılından bu yana yani işgal ettiği ilk zamanlardan beri Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinlilerin kullanılabilir su erişimini kısıtlıyor.

Batı Şeria'daki İsrailliler, Filistinlilerden 5 kat daha fazla su tüketiyor: Bir Filistinli günde 60 litre kullanırken bir İsrailli 350 litre su tüketiyor.

 



0 Yorum

Yorum Yaz