İşgalci İsrail'in GolanTepeleri’nde Siyonizm toplantısı

İsrail’deki işgalci hükümetin kuruluşunun birinci yıl dönümü vesilesiyle, önceki gün tarihinde ilk kez Golan Tepelerinde kabine toplantısı yaptı.

İşgalci İsrail'in GolanTepeleri’nde Siyonizm toplantısı
20 Nis 2016 09:30:02

İsrail parlamentosu Knesset’in Arap üyesi MesudGanayim, işgal altındaki Golan’da yapılan kabine toplantısının hedefinde Suriye konusunda Cenevre’de bir araya gelen uluslararası taraflara, “Siyasi şartlar ne olursa olsun Golan Tepeleri Şam’a verilmeyecek” mesajı vermek olduğunu söyledi. 

Netanyahu’nun iç hesaplamaları olduğunu belirten Ganayim, “Netanyahu, bununla halkına İsrail’in güvenliğini sağlayacak tek kişinin kendisi olduğunu söylemeye çalışıyor. İsrail’in resmi makamlarından GolanTepeleri’nin İsrail topraklarının bir parçası olduğuna dair ilk kez yapılan açıklamalar tehlike arz ediyor” diye konuştu. Netanyahu’nun, Arap dünyası ve özellikle de Suriye’nin geçirdiği şu zor dönemde yeni kazanımlar peşinde olduğunu belirten Ganayim, Netanyahu’nun güç kullanarak Golan Tepelerindeki Siyonist İsrail egemenliğini sağlamak istediği değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Hizbullah, İsrail hükümetinin tarihinde ilk defa haftalık kabine toplantısını GolanTepeleri’nde gerçekleştirmesini kınadı. Hizbullah, İsrail hükümetinin attığı bu adımı “terbiyesizlik” olarak tanımlanırken, Arap Birliği’nin de bir Arap ülkesinin egemenlik ve toprak bütünlüğüne yönelik yapılan bu saldırıya karşı tavrı sorgulandı.

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz