İşgalci Ocak Ayında 490 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri Kudüs İntifadası'nı bastırabilmek için baskınlar düzenleyip tutuklamalar yapıyor.

İşgalci Ocak Ayında 490 Filistinliyi Gözaltına Aldı
02 Şub 2016 08:43:55

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, işgal güçlerinin dört ay önce başlayan Kudüs İntifadası'nı bastırmak amacıyla yürüttüğü operasyonlarını ve gözaltıları yılbaşından bu yana da yoğun bir şekilde sürdürdüğünü belirtti.

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, gözaltılar ve esirlerin durumuyla ilgili aylık raporunu yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan raporda Ocak ayında tüm Filistin topraklarında 490 gözaltı olayının gerçekleştiği ifade edildi.

Bu yılın ilk ayında gözaltına alınan Filistinlilerden 140'ının çocuk olduğu belirtilen raporda, söz konusu çocuklardan bazılarının yaralı halde gözaltına alındıkları bildirildi.

Raporda ayrıca geçen ay gözaltına alınan Filistinlilerden 13'ünün kadın ve genç kız olduğu ve Ocak ayında iki milletvekilinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, Ocak ayında işgal güçlerinin Gazze Şeridi sakinlerinden 6'sı balıkçı 10 kişiyi gözaltına aldığını bildirdi.

Raporda ayrıca esir gazeteci Muhammed El-Gig'in idari hapis cezasını protesto için başlattığı açlık grevini Ocak ayında da sürdürdüğüne dikkat çekildi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz