IŞİD mahkumları: İç savaşın sebebi ABD

Irak hapishanelerinde kalan IŞİD mahkumlarıyla yapılan mülakatlarda, mahkumlar bütün yaşananların ABD işgallerinden kaynaklandığını belirtiyor. Mahkumlardan biri, Saddam zamanında aç olduklarını ancak birbirlerini öldürmediklerini söylüyor.

IŞİD mahkumları: İç savaşın sebebi ABD
24 Kas 2015 11:35:55

Irak hapishanelerinde kalan IŞİD mahkumlarıyla yapılan mülakatlarda, mahkumlar bütün yaşananların ABD işgallerinden kaynaklandığını belirtiyor. Mahkumlardan biri, Saddam zamanında aç olduklarını ancak birbirlerini öldürmediklerini söylüyor

The Nation Gazetesi'nden Lydia Wilson'un Irak'ta IŞİD mahkumlarıyla yaptığı mülakat, bölgede yaşanan savaşın acımasızlığını bir kez daha ortaya koydu.

IŞİD ve benzeri örgütlerin ortaya çıkmasında ABD işgallerinin büyük bir rol oynadığını mülakat sırasında bir kez daha tecrübe eden Wilson, mahkumlarla mülakat sırasındaki izlenimlerini de aktardı. 

Mülakata alınan mahkumlardan 26 yaşındaki iki çocuk babası bir gençti. Kendisiyle konuşulan genç, IŞİD'de tamamen ekonomik sebeplerden dolayı katıldığını söylüyor; bir an önce bu durumdan kurtulmak istediğini belirtiyor. 

Kendisiyle konuşulan IŞİD'li mahkumlardan bir başkası ise, "Saddam’ı yönetimden uzaklaştırdılar ve bizim emniyetimizi de elimizden aldılar. Saddam’ı sevmiyordum, onun zamanında açtık ama en azından ülkemizde savaş yoktu. Siz ne zaman buraya geldiniz, iç savaş başladı."  diyor.



0 Yorum

Yorum Yaz