İsrail, 15 yaşındaki Filistinli genci önce esir etti, sonra evini yıktı

Siyonist işgal güçleri daha önce bıçaklı eylem yaptığı suçlamasıyla tutuklanan ve hâlâ zindanda bulunan 15 yaşındaki Filistinli çocuk esir Murat Bedr Edis’in El-Halil şehrinin güneyinde bulunan Beyt Amra beldesindeki evini yıktı.

İsrail, 15 yaşındaki Filistinli genci önce esir etti, sonra evini yıktı
12 Haz 2016 09:34:25

Sabah erken saatlerde beldeyi basan ve evlerin üzerine keskin nişancılar yerleştiren işgal güçleri, Filistinli çocuk esir Murat’ın evini basıp arama yaptıktan sonra, bir şey almadan silah zoruyla ev halkını dışarı çıkardı ve dışarıda bekletti. İşgal güçleri bölgeyi kontrol altında alıp, insanları uzaklaştırdıktan sonra yıkım ekipleri gelip esirin evini yıktı. Yıkım esnasında belde halkı işgal güçlerine direnirken, işgalciler halkın üzerine yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba, ses bombası ve plastik mermi yağdırdı. 

İşgal güçleri El-Halil şehrinin toprakları üzerinde inşa edilen Otniel yerleşkesinde Siyonist yerleşimcilere bıçaklı eylem yapıp birini öldürmek suçlamasıyla Murat Bedr'i 19 Ocak 2016 tarihinde tutuklayıp zindana attı.

İşgal rejimi Yüksek Mahkemesi geçen hafta evin yıkılması için karar aldı ve ailenin evlerinin yıkılmaması için yaptığı başvuruyu da reddetti.



0 Yorum

Yorum Yaz