İsrail, Çocuklardan bile Korkuyor!

İşgal güçleri büyük küçük ayrımı yapmadan Filistin halkının tüm kesimlerine zulmediyor. Yaşları küçük olan çocukları bile tutukluyor. Bu tavırları onların Müslüman gençlerden ne kadar çok korktuğunu gösteriyor.

İsrail, Çocuklardan bile Korkuyor!
22 Eyl 2015 11:25:09

İşgal güçleri dün (21 Eylül Pazartesi) öğle saatlerinde Kudüs kentinde okullarından evlerine dönmekte olan Filistinli öğrencilerden dördünü gözaltına alırken, Yahudi yerleşimciler kentteki tünellerden birinin duvarlarına Araplar aleyhine ırkçı sloganlar yazdı.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, işgal güçleri Kudüs kent merkezindeki Babu'l-Amud semtinden dört çocuğu gözaltına aldı. Vatandaşlardan bir grubun çocukların gözaltına alınmasını engellemek amacıyla bölgede toplandığı fakat Arap kıyafetli işgal askerlerinin çocukları gözaltına alarak kentteki bir polis merkezine götürdüğü ifade edildi.

Sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'ta olayla ilgili yayınlanan videoda, gözaltına alınan Filistinli çocukların okul çantalarıyla olduğu, okullarından evlerine dönerken gözaltına alındıkları ve ağladıkları görüldü. Çocukların gözaltına alınma nedenleri ise henüz öğrenilemedi.

Öte yandan, Yahudi yerleşimcilerin bugün Kudüs'teki tünellerden birinin duvarlarına Araplar aleyhine ırkçı sloganlar yazdıkları bildirildi.

Görgü tanıkları, fanatik Yahudilerin Kiryat Ye'arim bölgesinde yeni inşa edilen tünellerden birinin duvarlarına "Araplara ölüm" ve benzeri sloganlar yazdıklarını ve Davut yıldızı çizdiklerini söyledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi



0 Yorum

Yorum Yaz