İsrail Filistinlilerin Evini Gasba Devam Ediyor!

2016 yılında yıkımların katlandığını belirten Yayınlanan resmi raporlarda Siyonist işgal hükümetinin Filistinlilerin topraklarını gasp edip evlerini yıkmaya devam ettiği belirtildi.

İsrail Filistinlilerin Evini Gasba Devam Ediyor!
26 Mar 2016 17:47:53

Toprakları Savunma ve Yerleşim Birimlerine Karşı Ulusal Ofis tarafından yayınlanan raporda, geçen yıl ile kıyaslandığında işgal güçlerinin bu yıl yıktığı ev sayısının ikiye katlandığı belirtilerek, işgal rejiminin bazen toplu cezalandırma bazen de izinsiz yapıldıkları iddiasıyla evleri yıktığı ifade edildi.

 Raporda Birleşmiş Milletler İnsani Çalışmalar Koordinatörü'nün konuyla ilgili açıklamasına da dikkat çekilerek, yıkımların genelde yalan üzere kurulu yargı kararlarına dayandığı, yargının da binaların izinsiz yapıldığını bahane ettiği hatırlatıldı.

Raporda verilen bilgilere göre, işgal rejimi inşaat izni için yapılan müracaatların sadece %1.5’ine izin veriyor.

Rapora göre işgal hükümeti sadece geçen hafta Karyut, Es-Saviye, El-Leben Eş-Şarkiyye topraklarından 1200 dönüm, Eriha'nın güneyinde 2342 dönüm araziyi gasp edip söz konusu arazilerin hazine toprağı olduğunu ilan iletti. İşgal yönetimi iki ay önce de benzer bir karar alarak yine Eriha’nın güneyinde 1500 dönümü gasp edip devlet malı olduğunu duyurdu.

İşgal hükümeti göz diktiği Filistin topraklarını gasp etmekte, Filistinlilerin yaptığı başvurular ise ciddiye alınmamakta ve zamanın geçtikçe üstü örtülmektedir.



0 Yorum

Yorum Yaz