İsrail, Filistinlilerin Suyunu Kesti

Filistinli yetkililer, İsrail'in Batı Şeria'daki su kaynaklarını kestiğini bildirdi. Ramazan ayında on binlerce Filistinlinin temiz içme suyuna erişiminin engellendiği belirtiliyor.

İsrail, Filistinlilerin Suyunu Kesti
17 Haz 2016 09:36:06

İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre; nüfusu 40 binden fazla olan kuzeydeki Cenin kentinin su kaynakları, İsrail’in ulusal su şirketi Mekorot tarafından kesildi. Cenin, 16 bin kayıtlı mültecinin yaşadığı bir mülteci kampına da ev sahipliği yapıyor.

Filistin Su Bilimi Direktörü Ayman Rabi, Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada, bazı insanların 40 günü aşkın süredir suya ulaşamadığını söyledi. Rabi, “İnsanlar su tanklarından su satın alıyor ya da kaynaklar ya da bölgelerinde bulunan doldurma noktaları gibi alternatifleri kullanmaya çalışıyor. Aileler bir günde 2, 3 ya da 10 litre suyla yaşamak zorunda” dedi.

BÖLGEDEN GELEN HABERLER ÜRKÜTÜCÜ

Independent’a yaptığı açıklamada ise Rabi, “İsrail, Filistinlilerin, işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan su kaynakların küçük bir kısmını kullanmasına izin veriyor” dedi. Rabi, İsraillilerin hukuksuz yerleşimlerinde yaşayan insanların sınırsız su kaynaklarını kullandığını ve güzel bahçeler oluşturup, çok sayıda havuz doldurduklarını da sözlerine ekledi.

Uluslararası Af Örgütü’nün İsrail ve İşgal Altındaki Filistin Toprakları Araştırmacısı Salih Hicazi, haberlerin “ürkütücü” olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler’e göre; bir kişinin günlük asgari su tüketimi normal şartlar altında 7.5 litre.

Filistin’de hava sıcaklığının 35 derecenin üzerinde seyrettiğini de belirtmekte fayda var…



0 Yorum

Yorum Yaz