İsrail: Türkiye'ye söz vermedik!

Siyonist rejim, Türkiye ile normalleşme anlaşmasının Hamas liderlerine dönük suikastleri engelleyip engelleyemeyeceğini tartışıyor!

İsrail: Türkiye'ye söz vermedik!
27 Haz 2016 08:38:25

Siyonist rejim parlamentosu Knesset’te Türkiye ile normalleşmeye karşı çıkan milletvekillleri, Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme görüşmelerinde Hamas liderlerinin korumaya alındığını ve bu yüzden İsrail’in kalıcı tehditlerle karşı karşıya olduğunu iddia etmişlerdi.

Konuyla ilgili olarak Siyonist rejim başbakanı Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada görüşmelerin Hamas liderlerinden özellikle İsmail Heniyye’ye (hayati) dokunulmazlık verdiği iddialarının doğru olmadığı, görüşmelerde bu tip bir konuya dahi girilmediği ifade edildi.

Knesset’te koalisyon sözcüsü olarak görev yapan David Bitan, Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşma sürecine ilişkin yaptığı yorumda “kesin olan şu ki bundan sonra ona (Heniyye’ye) dokunamayacağız. Güvence altına alındı. Başbakan bile artık (onun hakkında) emir veremeyecek” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Bitan, daha sonradan yaptığı bu açıklamanın yanlış anlaşıldığını ileri sürdü.



0 Yorum

Yorum Yaz