• Anasayfa
  • SİYASET Haberleri
  • İyi Parti'den istifa eden Ümit Özdağ: Partinin ismi hazır, logo ve kurucular üzerinde çalışıyoruz

İyi Parti'den istifa eden Ümit Özdağ: Partinin ismi hazır, logo ve kurucular üzerinde çalışıyoruz

İyi Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin isminin hazır olduğu, logo ve kurucular üzerinde çalıştıklarını söyledi.

İyi Parti'den istifa eden Ümit Özdağ: Partinin ismi hazır, logo ve kurucular üzerinde çalışıyoruz
05 Mar 2021 08:52:40

İyi Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin isminin hazır olduğu, logo ve kurucular üzerinde çalıştıklarını söyledi. 

Abdulkadir Selvi'ye konuşan Özdağ, "Bütün milliyetçileri çatısı altında toplayacak, Atatürk çizgisinde, milliyetçi bir parti olacak. Birinci Meclis’in ruhunu ve politik tavrını temsil edecek, kucaklayıcı bir parti olacak” dedi.

Selvi, yazısında şunlara değindi:

'ÜMİT ÖZDAĞ: PARTİMİN İSMİ BELLİ'

"GALİBA yeni dönemde CHP Muharrem İnce’nin, İYİ Parti Ümit Özdağ’ın ateş hattında olacak.

Muharrem İnce de Ümit Özdağ da muhalefet tarzları itibarıyla tahrip gücü yüksek patlayıcı gibiler. Her an dağarcıklarından yeni bir şey çıkarıp sarsıcı olabiliyorlar.

Muharrem İnce, Külliye’ye giden CHP’linin kimliğinin yakında belli olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Külliye’ye giden ismi biliyorum” deyince kıyamet kopmuştu. Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’na çağrı yaparak bu ismi açıklamasını istemişti. Kılıçdaroğlu açıklamadı ama Muharrem İnce, “Bekleyin, kim olduğu mahkeme kayıtlarından çıkacak” derken manidar bir şekilde bıyık altından güldü.

'ÜMİT ÖZDAĞ’IN PARTİSİ'

Muharrem İnce partisini 23 Nisan ya da olmazsa 19 Mayıs’a yetiştirmeye çalışıyor ama Ümit Özdağ, partiyi daha erken kuracak gibi. Zaten Adana milletvekili İsmail Koncuk partinin kuruluş hazırlıklarını bir noktaya kadar getirdi. Ümit Özdağ’la İYİ Parti’den istifasını açıkladığı basın toplantısından sonra konuştum.

'PARTİNİN İSMİ HAZIR'

“Partinin ismi hazır. Logo ve kurucular üzerinde ise çalışıyoruz” dedi. Partinin kuruluşunda yer almasını istediği bazı isimlerle zaten görüşmelere başlamış. İsim konusunda bir ipucu vermesini istedim. Yanaşmadı. Ama partinin isminin başında ya da ortasında mutlaka “milliyetçi” ibaresinin bulunacağını daha önce söylemişti.

'ATATÜRK ÇİZGİSİNDE BİR MİLLİYETÇİLİK'

“Bütün milliyetçileri çatısı altında toplayacak, Atatürk çizgisinde, milliyetçi bir parti olacak” dedi. “Birinci Meclis’in ruhunu ve politik tavrını temsil edecek, kucaklayıcı bir parti olacak” diye ilave etti.

Meclis’te şu anda temsil edilen parti sayısı 12. Muharrem İnce ve Ümit Özdağ’ın kuracağı parti ile bu sayı 14’e çıkacak."



0 Yorum

Yorum Yaz