Karadavi'den 'Büyük Başkaldırı' Çağrısı

Müslümanlara Mescid-i Aksa'yı savunmak için "büyük başkaldırı" çağrısı yapan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi, "Mescid-i Aksa’ya turist değil fatih olarak girmek istiyoruz" dedi.

Karadavi'den 'Büyük Başkaldırı' Çağrısı
18 Eyl 2015 08:15:47

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, dünyadaki tüm Müslümanlara Mescid-i Aksa'yı savunmak ve korumak için "büyük başkaldırı" çağrısı yaptı.

Karadavi, yaptığı yazılı açıklamada, "İslam ümmetinin büyük işlerle meşgul olması gerekir. Mescid-i Aksa ile meşgul olması ve ona yönelik entrikalar ve tuzaklara karşı mücadele etmesi gerekir" ifadesini kullandı.

Karadavi, İslam dünyasındaki insanları, İslam ümmetinin düşmanlarına ve yöneticilerine halkın kutsalları ile ilgili konuda gevşekliği ve hafife almayı kabul etmeyeceği mesajı göndermek için "büyük başkaldırı" çağırdı. Karadavi ayrıca, Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin siyonist güçler ve Yahudi yerleşimcilere karşı Mescid-i Aksa'nın savunuculuğunu yapan Filistinli murabıtların iaşelerinin karşılanması projesinin üstlenilmesini talep etti.

"Mescid-i Aksa’ya turist değil fatih olarak girmek istiyoruz"

Filistinli olmayanların Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmelerinin haram olduğuna dair fetvasını tekrarlayan Karadavi, "Mescid-i Aksa’ya turist değil fatih olarak girmek istiyoruz" yorumunu yaptı.

AA



0 Yorum

Yorum Yaz