Katil Devlet İsrail, Yeni İşgalleri Onayladı!

İsrail'in Batı Şeria'da yüzlerce yeni konut inşası işgalini onayladığı bildirildi.

Katil Devlet İsrail, Yeni İşgalleri Onayladı!
15 Nis 2016 09:20:47

İsrail'deki solcu hareketlerden Şimdi Barış Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, hükümetin Filistinlilerin ve dünyanın gözü önünde milyonlarca şekel yatırımla Batı Şeria'da yüzlerce yeni işgal konutu inşa edeceği belirtildi.

Açıklamada, İsrail hükümetinin Filistinlilerle gelecekteki çözüm ihtimallerini yok etmeye çalıştığı ifade edildi.

Haaretz gazetesinde yer alan haberde de Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Moşe Yalon'un Batı Şeria'da 200'den fazla konut inşası işgalini onayladığı aktarıldı.

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, yaptığı yazılı açıklamada İsrail'in bu kararını kınayarak, bunun uluslararası hukuka ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) temelini oluşturan Roma Statüsü'ne göre savaş suçu olduğunu belirtti.

Ureykat, "İsrail'in işgalinin ve yerleşim birimleri inşasının sona ermesi için uluslararası toplumun iradesi ve uzlaşısına olan ihtiyaç eskisinden daha da fazla. Uluslararası toplumun, sorumluluğunu üstlenmesini ve Filistin'in uluslararası alandaki diplomatik ve siyasi çabalarına destek vermesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz