Kâbe İmamının cuma hutbesinde Yahudi övgüsüne tepki

Suudi Arabistan’da Kâbe İmamı Şeyh Abdurrahman es-Sudeysi‘nin Cuma hutbesinde Yahudi övgüsüne yer vermesinin tepkileri sürerken tepki çeken bir hamle daha geldi.

Kâbe İmamının cuma hutbesinde Yahudi övgüsüne tepki
07 Eyl 2020 20:22:00

Suudi Arabistan’da Kâbe İmamı Şeyh Abdurrahman es-Sudeysi‘nin Cuma hutbesinde Yahudi övgüsüne yer vermesinin tepkileri sürerken tepki çeken bir hamle daha geldi. Sudeysi’nin de aralarında olduğu din adamlarının, İsrailli bir yetkiliyle poz veren bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) başta olmak üzere Körfez ülkeleri, ABD'nin emri doğrultusunda İşgalci Siyonist İsrail ile normalleşme adımları atmaya devam ediyor.

Shafaqna'nın haberine göre; Suudi Arabistan'da Kâbe İmamı Şeyh Abdurrahman es-Sudeysi‘nin Cuma hutbesinde Yahudi övgüsüne yer vermesinin tepkileri sürerken, tepki çeken 'skandal' bir hamle daha geldi.

İşgal devleti İsrail ile “normalleşmeye” devam eden Suudi Arabistan'ın Kabe İmamı Sudeysi'nin de aralarında olduğu din adamlarının, İsrailli bir yetkiliyle poz veren bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Sudeysi ve Suudi din adamlarının işgal devleti yetkilisi ile çektirdiği fotoğrafa sosyal medyada büyük tepki yağdı.

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda, “ABD'nin emri altındaki Suudi Arabistan'ın Filistin davasına ve ümmete ihanet ederek kimlere hizmet ettiğini açıkça ortaya koydu” denildi.

BU İLK DEĞİL!

Daha önce, İslam Âlemi Birliği’in düzenlemiş olduğu konferansa katılmak üzere New York’a giden Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı Abdurrahman es-Sudeysi, Suudi Arabistan'ın El-İhbariyye kanalına konuşup, "Bugün Suudi Arabistan ve ABD dünyanın iki kutbu. Allah'a hamdolsun dünyayı birlikte yönetiyorlar" demişti

SÖZLERİ BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI!

Geçtiğimiz yıl haziran ayında Kâbe imamı Sudeys, İsviçre’nin Cenevre şehrinde, bir camide yaptığı konuşma sonrasında, Cezayirli bir Müslüman tarafından kendisine tepki gösterilmişti. Amatör bir çekim sayesinde dünyanın her tarafına ulaşan bu tepkiyi, imam Sudeys dinlememek için hızla uzaklaşmıştı.

Çekilen videoda “Allah’a emanet olun. Selamun aleykum ve rahmetullah ve berakatuh” sözleri duyulan Sudeys, konuşmasını bitirip salondan ayrılmak için harekete geçtiği görülüyor. Dinleyiciler arasında bulunan bir Müslüman kendisine sesleniyor. Sudeys’e hitaben yine arapça olarak hitap eden Cezayirli Müslüman, “Konuşma yok mu Şeyh? Soru sormak yok mu Şeyh?” diye soruyor. Sudeys salonun çıkışına doğru yürümeye devam ederken, Cezayirli’nin tekrar seslendiği duyuluyor: “Size sorum var Şeyh!”

Sudeys’in oralı olmayarak salondan çıkması üzerine, Cezayirli yüksek sesle arkasından bağırarak sorularını yöneltti:

“Amerika ve Suudi Arabistan dünya ülkelerini ve halkları barışa doğru nasıl götürüyor?

Yemen’deki ve Katar’daki kardeşlerimizi abluka altına alırken nasıl olur da bize güvenden bahsedersiniz?

1992 yılındaki Cezayir darbesini, Mısır ve Türkiye’deki darbeleri nasıl desteklediniz?”



0 Yorum

Yorum Yaz