Laikliğin İyisi, Kötüsü Olmaz! Laikliğin Kökü Yanlış!

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen “Bazı AKP’lilerde “CHP laikliği kötü yönde kullandı ve zulüm yaptı. AKP ise doğru uyguluyor şeklinde düşünceler var. Böyle söyleyenlere ne dersiniz?” sorusuna” Laikliğin kökü yanlış. Laiklik Allah devlete karışmaz diyor, hâlbuki Allah herkese karışır. “ diyerek laikliğin iyisinin ya da kötüsünün olmayacağını biraz katısı yada biraz daha ılımlısının olacağının ifade etti.

Laikliğin İyisi, Kötüsü Olmaz! Laikliğin Kökü Yanlış!
08 Nis 2017 22:35:48

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen “Bazı AKP’lilerde “CHP laikliği kötü yönde kullandı ve zulüm yaptı. AKP ise doğru uyguluyor şeklinde düşünceler var. Böyle söyleyenlere ne dersiniz?”  sorusuna” Laikliğin kökü yanlış. Laiklik Allah devlete karışmaz diyor, hâlbuki Allah herkese karışır. “ diyerek laikliğin iyisinin ya da kötüsünün olmayacağını biraz katısı yada biraz daha ılımlısının olacağının ifade etti. 

Hocaefendi'nin açıklamasının tamamı;

Laikliğin iyisi kötüsü mü olur(!) Biraz katısı biraz daha ılımlısı olur.

Diyelim ki sizde ılımlı laik oldunuz yani bu iyi bir şey mi?

Katı laiklik nedir?

Din düşmanlığı yapan laiklik, camileri ahıra çeviren laiklik, başörtüsü düşmanlığı şeklinde olan laiklik, dindarlara zulüm eden bir laiklik. Diyelim ki birileri öyle yaptı siz uygulamayacaksınız. Böyle olunca laiklik doğru mu oluyor yani? Diyelim ki din düşmanlığı yapmıyorsunuz, zulüm de etmiyorsunuz, camileri ahıra da çevirmiyor, başörtüsünü de yasaklamıyorsunuz. Böyle olunca laiklik doğru mu oluyor(!)

Laikliğin kökü yanlış.

Laiklik Allah devlete karışmaz diyor, hâlbuki Allah herkese karışır.

Din ayrı devlet ayrı diyor, hâlbuki İslam dini devlete hükmetmek için gönderilmiştir. İslam hükmedilmeyi kabul etmez, İslam hükmetmek için gönderilmiştir.

 Bütün mesele zulüm müdür?

Zulüm etmiyorsa laiklik doğrudur denilemez. Laikliğin temel mantığı yanlış. Laikliğin kökü insanı ilahlaştırıyor, insan hükmedecek Allah hükmetmeyecek diyor. Neden insan Allah’ta daha mı yetkili? Daha mı ilim sahibi? Daha mı hak sahibi? Bunlar laikliğin en kötü halini görmüşler biraz ılımlısına razı oluyorlar. Hani derler ya adama ölümü göstereceksin ki sıtmaya razı olsun. Aynen öyle yapmışlar. Bize ölümü göstermişler. Bizi sıtmaya razı etmişler. Bu bir mağlubiyettir. Bu davanın bitmesidir.

İslam bunu kabul edemez. İslam üstündür altta kalmayı kabul etmez. İslam hâkimiyetten başka bir şeyi kabul etmez.

 Laiklik İslam’ a diyor ki, sen bana karışamazsın. Laik devlet İslam’ın hükümlerini kabul etmiyor kendisi hüküm koyuyor. İslam bunu kabul etmez. Mesele bu.

 Zulmetmesi de ikinci bir günah. Şirkin kendisi zaten en büyük zulüm.

Kur’an buyuruyor ki; “Allah'a şirk koşma. Şüphesiz şirk, gerçekten büyük bir zulümdür."

İsterse insanlara ayrıca zulmetmesin. Kendisi felsefe olarak insanların ahretini berbat ediyor. İnsanları ebedi cehennemlik yapıyor. Allah hayata karışmıyor. Allah’ın hakkının gasp ediyor. Bu bir kere zulümdür.

Dünya Allah’ın insanlar Allah’ın kulları. Kimse Allah’ın dünyasında Allah’ın kullarına Allah’ın istemediği şekilde hükmetmemeli. Bu Allah’ın hakkını gasp etmektir. Hak Allah’ındır.

Bir kere sorun buradan çıkıyor yani. Bir; Allah’ın hakkını gasp ediyor. Bu adaletsizliktir. Adalet nedir herkesin hakkını vermektir. Hükmetmek Allah’ın hakkıdır. Allah’ın hakkının Allah’a verin. Kur’an Allah’ın kitabı mı? Evet. O zaman ona göre hükmetmek zorundasın. Laiklik bunu kabul etmiyor. Bir defa başta İslam’a taban tabana zıt.

Ayrıca insanların ahretinin de dünyasının da berbat ediyor. İnsanlar kanun koyunca yanlış kanun koyuyor ve toplum bozuluyor. Suçlar her gün çoğalıyor. Bu topluma zulümdür.

 Dünya’da da yanlış kanunlar, yanlış eğitimler yüzünden huzursuz bir toplum ve devlet meydan getirmektedir. Diğer taraftan insanların ahretinin de berbat etmektedir. Cehenneme götürmektedir. Bunların hepsi zulümdür.

Dünyasını da berbat ederseniz zulmetmiş olursunuz. Ahiretini de kaybettirirseniz zulmetmiş olursunuz. Bir kere bu yönüyle zulümdür.

Ondan sonra bir başka zulüm daha yaparsa; camileri ahıra çevirmek gibi, başörtüsüne düşmanlık yapmak gibi. O da ikinci zulümdür. Şimdi siz ikinci zulmü başörtüsü gibi zulümleri yapmıyor olabilirsiniz ama bu birinci zulüm Allah’ın hakkını gasp etmek, toplumu yanlış kanunlarla idare etmek ve insanların ahiretini berbat etmek, cehennemlik olmalarına sebep olan bir düzen meydana getirmek. Bunları da yapıyorsunuz. Yani o ikinci zulmü yapmıyorsunuz da birinci zulmü yapıyorsunuz.

Allah’ın hakkını gasp etmiş oluyorsunuz. Allah’ın kitabını hesaba katmıyorsunuz. Referans almıyorsunuz. Allah ne demiş bakmıyorsunuz. Ben ne diyorsam o diyorsunuz. Bu haddinizi aşmanızdır.

Yani Müslümanların laikliğe karşı olması birkaç sebepten kaynaklanıyor. Tek sebepten değil. Laikliğin kötü uygulanmasından değil. Zalimane bir şekilde uygulanmasından değil. Camileri ahıra çevirmesinden değil. O da yapıldı bu ülkede. Ona da karşıyız. Ondan dolayı da reddediyoruz. Ama ondan evvel ana yapılan zulümden evvel Allah’ın hakkını gasp ettiler Allah’a zulmediyorlar.

Toplumum yanlış idare ediyorlar topluma zulmediyorlar. İnsanları cehennem götürüyorlar topluma zulmediyorlar. Akp’liler bunları görmek istemiyor.

 Biz zulmediyor muyuz? Başörtüsünü halletmedik mi? diyorlar. O halde bak bizde laikiz ama bakın bunları hallediyoruz. Demek ki laiklik böyle de halledilebilir. O halde laiklik iyi mi yani. Tek hatası bu mu laikliğin? O senin dediğin çok katı laiklik. Onun yanlışlığı meydanda.

 Zalimce uygulanmayan laiklik doğru mu demek yani. Bunlar sadece zulmün bir çeşidine karşı gelmiş oluyorlar zulmün her çeşidine karşı gelmeliyiz.

 



0 Yorum

Yorum Yaz