Mübarek Ayda Bırak gitsin!

Ramazan ayının bağımlılıklar ve kötü alışkanlıklardan kurtulmak için en uygun dönem olduğunu belirten uzmanlar, pek çok bağımlılık zincirinin Ramazan ayında kırıldığına dikkat çekerek, “Her günümüzü Ramazan gibi yaşamamız gerek” dediler

Mübarek Ayda Bırak gitsin!
12 Tem 2015 11:50:31

İslam âlemi için önemli bir yere sahip olan Ramazan ayının, her yönüyle vücudu dinlendirdiğini ve kötü alışkanlıklardan kurtulmak için bu ayın bulunmaz bir fırsat olduğunu dile getiren uzmanlar ve ilahiyatçılar, pek çok bağımlılık zincirinin Ramazan ayında kırıldığını ve her günü Ramazan gibi yaşayanların bağımlılıklardan kurtulabileceğini söylediler.

BU AYDA İNSAN İRADESİ DAHA GÜÇLÜ

Yeşilay Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan, şahsiyetimizi ortaya koyarak, bağımlılıklardan uzaklaşabileceğimizi belirterek, “Ramazan ayı, kişinin kendisiyle hesaplaşmasını daha derinden yaşadığı ve iradesini daha güçlü hissettiği zaman dilimidir. İşte bu iradenin hayatın bütününe yansıtılması gerekiyor. Her günü Ramazan gibi yaşarsak çok daha sağlıklı oluruz. Dernek olarak da bağımlılık ve oruç konusunu irdeleyen bir araştırma yaptık ve çalışmalarımız sürecek” dedi.

SİGARA HARAM

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nedim Urhan ise; Ramazan ayının bağımlılıklardan arınma açısından büyük bir fırsat olduğunu dile getirerek, “Allah’a tam teslimiyet Ramazan’da olacağı için bu ay teslimiyetin bir anahtarıdır. Eğer Ramazan’ı hakkıyla yaşayabilirsek, bağımlılıklardan da kurtulabiliriz. Bana göre bir kişi hem oruç tutup, hem sigara içiyorsa bir eksiklik vardır. Sigara, israf yönüyle ve pis kokusuyla Müslümana haramdır” şeklinde konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz