Müftülükten 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingini camiden anons edin' talimatı

16 Nisan'da yapılacak referandum için "evet" oyu isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin birçok yerinde toplu açılış törenlerine katılıp konuşma yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı programları AK Parti teşkilatlarına duyurup katılımı arttırmaya çalışırken, bazı devlet kurumları da personelinden hukuka aykırı taleplerde bulunuyor.

Müftülükten 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingini camiden anons edin' talimatı
01 Nis 2017 13:38:05
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerine daha önce Milli Eğitim bünyesindeki okulların öğrencilerinin götürüldüğü tartışma konusu olurken, şimdi de müftülükten imamlara gönderilen mesajla cami minaresinden mitingin duyurulması istendi.   Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Nisan'da referandum çalışmaları kapsamında Adana'da İstasyon Meydanı'nda halkla bir araya gelecek. Referandum kampanyasında "evet" çıkması için halktan destek isteyecek olan Erdoğan'ın mitingine halkın davet edilmesi konusunda Yumurtalık Müftülüğü bir skandal talepte bulundu.

CAMİ MİNARESİNDEN HALKA DUYURUN   7 Nisan'da Adana'da yapılacak olan "Toplu Açılış Töreni"ne katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programına katılmaları için Adana Müftülüğü personelinin cep telefonlarına bir mesaj gönderdi. Adana'nın Yumurtalık Kaymakamlığı ise talimatla müftülüğe, müftülük de personeline mitinge katılım noktasında hassasiyet rica etti. Müftülükten personele gönderilen mesajda ayrıca "Cami minaresinden birer defa olmak üzere halka anons yapılması" da istendi.  

KÖYLERE OTOBÜS GÖNDERİLECEK

  Adana Yumartalık İlçe Müftülüğü gönderdiği kısa mesajla tüm personelinin mitinge katılmasını istedi. Kaymakamlığın talimatıyla köylere gönderilecek otobüslerle personelin miting alanına taşınacağı vurgusu yapılan mesajda perşembe-cuma günleri cami minarelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı mitingin anons edilmesi talimatı verildi.  

PERSONELİN PROGRAMA KATILMASI...

  "Y.MUFTULUGU" başlıklı mesajda, "07/04/2017 tarihinde saat 15:00'da Cuma günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan "Toplu Açılış Töreni" için Adana'ya gelecektir. Kaymakamlığımızın talimatıyla köylere gönderilecek otobüsler için tüm personellerimizin açılış programına katılmaları ve muhtarlarla birlikte halkı organize etmeleri ve Perşembe-Cuma günü cami minaresinden birer defa olmak üzere halka anons yapılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederim."ifadelerine yer verildi.


0 Yorum

Yorum Yaz