Müslüman Gençlikten Ahlaksız Programa Tepki

Niğde Belediyesi tarafından Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen Gençlik Konserleri Müslüman Gençler tarafından tepkiyle karşılandı.

Müslüman Gençlikten Ahlaksız Programa Tepki
15 Mayıs 2015 10:55:17

Niğde'li Müslüman Gençler belediyenin yapacağı ahlaksız programa karşı tüm halkı tepki vermeye çağırdı.

Çeşitli sosyal medya kanalları üzerinden yapılan paylaşımlarda "Bugün ahlaksızlığa göz yumarsak yarın dinsizliğe göz yumarız" denilerek herkes duyarlı olmaya davet ediliyor.

Gençler ayrıca "Niğde'de bulunup bu konuda hakkında hassasiyeti olan kardeşim bu olayı paylaş ve kına" diyerek sosyal medya üzerinden çalışmalar yürütüyorlar.

İşte Müslüman Gençlerin sosyal medya üzerinden verdikleri mesaj:

Sizden; hayra çağıran, iyiliği (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakındıran bir topluluk bulunsun. Kurtuluşa erenler işte bunlardır. (Ali imran Suresi 104)
Ayeti düsturunca ve;

“Sizden biri bir kötülük gördüğünde gücü yetiyorsa eliyle düzeltsin, yetmezse diliyle düzeltsin, onu da yapamazsa, hiç olmazsa kalbiyle buğz etsin. Fakat bu, imanın en zayıf mertebesidir.” (Müslim, Tirmizî, Ebû Dâvûd)

Hadisi gereğince günahın, fuhşun ve münkerin yaygınlaşıp hat safhaya çıktığı şu dönemde adına gençlik konserleri adını vererek bu dönemin hızlanmasına destek olan herkesi kim olursa olsun kınıyoruz ve diyoruz ki;

Çirkin utanmazlıkların (fuhşun) iman edenler içinde yaygınlaşmasından hoşlananlara, dünyada ve ahirette acıklı bir azab vardır. Allah bilir, siz ise bilmiyorsunuz. (Nur suresi 19.ayet)



0 Yorum

Yorum Yaz