Onlarca işgalci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Onlarca işgalcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi. Öte yandan Kudüs'te beş Filistinli gencin tutuklandığı kaydedildi.

Onlarca işgalci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
05 Tem 2020 16:52:12

Yahudi işgalcilerden onlarca kişi bu sabah, işgal rejimi polislerinin sıkı koruması altında Mescid-i Aksa'nın alanına girdi. 

Kudüs Vakıfları Müdürlüğü'nün verdiği bilgilere göre 84 yahudi işgalci Mağribliler Kapısı'nı kullanarak Mescid-i Aksa'nın alanına girdi ve içeride provokatif Tevrat ayinleri düzenledi. 

Kudüs Vakıfları Müdürlüğü aynı zamanda baskının, işgalci polislerin sıkı koruması altında gerçekleştirildiğini ve polislerin baskıncı yahudilere yer açmak için Mescid-i Aksa sahasının doğu kısmını tamamen boşalttıklarını dile getirdi.

Öte yandan işgal polisleri işgal altında bulunan Kudüs'teki El-Esbat Kapısı yakınında bir askeri geçit noktası oluşturdu. Bu kontrol noktasının oluşturulması o bölgede Filistinlilerin hareketini engelledi. 

Bunun yanı sıra işgal güçlerinin bugün Kudüs'te beş Filistinli genci tutukladığı bildirildi. Devriyelerin tutuklanan gençleri sorgulama için Kudüs'teki sorgulama merkezlerine götürdükleri belirtildi.


Etiketler:   Mescid-i Aksa


0 Yorum

Yorum Yaz