Onlarca Yahudi İşgalci Aksa'yı Bastı

İşgal polisi, bu sabah (1 Kasım Çarşamba) 63 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya girmesinin ardından batı surlarındaki El-Mağaribe Kapısı'nı kapattı.

Onlarca Yahudi İşgalci Aksa'yı Bastı
01 Kas 2017 17:16:13

Onlarca Yahudi yerleşimcinin bu sabah işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında ve küçük gruplar halinde El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya girdiği bildirildi.

İşgal polisinin ve tepeden tırnağa silahlı özel kuvvetlerin baskının başından sonuna kadar Mescid-i Aksa'nın avlusunda Yahudi yerleşimcilere eşlik ettiği kaydedildi.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın avlusunda bir süre dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıktıkları ve kapının önünde provokatif tavırlar sergileyerek ayin yaptıkları belirtildi.

Bu arada, Ekim ayı boyunca 3 bin civarında işgalcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği ifade edildi.
Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölmek isteyen işgal hükümeti Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçleri himayesinde Cuma ve Cumartesi günleri hariç haftanın her günü Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

El-Mağaribe Kapısı'nın sabah erken saatlerde açılmasıyla Mescid-i Aksa'ya girmeye başlayan Yahudi yerleşimciler rehberler eşliğinde avluda bir süre dolaştıktan ve sözde heykel hakkında bilgi aldıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz