Perde Arkasında Kim Olduğunu Çok İyi Biliyoruz!

Alparslan Kuytul Hocaefendi bu akşam gerçekleştirmiş olduğu tefsir dersinin ardından bu hafta sonu gerçekleştirmeyi planladıkları Bursa konferansının, Bursa Emniyeti tarafından, Valilik kararı ile iptal edildiğini duyurdu. Ayrıca konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Hocaefendi “Biz perde arkasında kim olduğunu iyi biliyoruz dedi”.

Perde Arkasında Kim Olduğunu Çok İyi Biliyoruz!
26 Kas 2016 01:21:40

Alparslan Kuytul Hocaefendi bu akşam gerçekleştirmiş olduğu tefsir dersinin ardından bu hafta sonu gerçekleştirmeyi planladıkları Bursa konferansının, Bursa Emniyeti tarafından, Valilik kararı ile iptal edildiğini duyurdu. Ayrıca konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Hocaefendi “Biz perde arkasında kim olduğunu iyi biliyoruz dedi”.

Zulüm devam ediyor.

İki buçuk yıldır konferanslarımız engelleniyor. Zulüm devam ediyor. Her bir konferans bir mücadele ile başarılabiliyor. Her bir konferans bir kavga bir mücadeleye dönüştü.

Biz bütün engellemelere rağmen bugüne kadar yapmaya devam ettik. Size iki buçuk sene evvel demiştim spor salonları bize verilmemeye başlandığında, düğün salonlarında yapmaya başladığımızda zaman demiştim. Bunlar bununla kalmazlar düğün salonlarına da engel olurlar. O günden sonra aşağı yukarı 60 kadar konferansımız benim yaptığım bayanların ki hariç her konferansımız bir kavga bir mücadele. Her konferans ömrümüzden epeyce bir miktar alıp götürüyor sizin haberiniz olmuyor. Gecelere kadar telefon geliyor. Gecenin saat birinde arkadaşlar telefon açıyor emniyet şöyle dedi, polisler geldi, komiser geldi şuraya çağırdılar, buraya götürdüler, şurada ceza yazdılar. Her konferans bir kavga bir mücadele.

Bizi düğün salonlarına hapseden hükümet şimdi de düğün salonlarını da engelliyor.

Spor salonlarını engelleyenler düğün salonlarında yaptığımız konferansları da belediye ile ve hakkımızda attıkları iftiralar ile engellemeye çalışıyorlar.

Atmadıkları iftira kalmadı.                                              

Evet konferanslar yapılıyordu ama afiş kavgasıyla. Her konferansta afişlerimizi topluyorlardı yine asıyorduk yine topluyorlardı yine asıyorduk. Böyle bir kavga ile yapılıyordu. Baktılar ki artık zabıta ile de bu iş olmuyor. Şimdiye kadar hep zabıtayı öne sürdüler.

Biz perde arkasında kimin olduğunu iyi biliyoruz.

Özellikle hangi partinin belediyeleri engelliyordu hepiniz biliyorsunuz. Bazı yerlerde belediye başkanının vicdanından mıdır, zabıta müdürlüğüne sözlerimi geçmiyordu nasıl oluyorduysa çok fazla karışmıyorlardı. Bunu üzerine öyle yerlerde ya da belediye başka bir partidense talimatlara uymuyorsa o zaman orada emniyeti devreye soktular. Perde arkasında kimlerin olduğu daha net. Biz zaten biliyoruz da bilmeyenlerin de göreceği hale geliyor artık.

Perde arkasında kim var?

Belediyeye yaptıramazlarsa emniyeti devriye sokuyorlar. Emniyete kim talimat verebilir?

Lafa gelse Müslümansınız.

Siz bugüne kadar bizim birine bir tokat vurduğumuzu gördünüz mü? Biz anarşist miyiz? Siz bizden bugüne kadar buna benzer bir şey gördünüz de mi bunu yapıyorsunuz? Ne gördüler bizden! Sadece hükümetin bazı yanlışlarını tenkit ettiğimizi gördüler. Başka bir şey yapmış mıyız bugüne kadar?

Kimse konuşmasın istiyorlar. Herkesi susturmak istiyorlar.

İki buçuk yıldır böyle. Kadınların programlarını da sayarsanız yüzden fazla program problem problem problem…

Valilik önce izin verdi Bursa’da. Türkiye’nin dördüncü büyük şehri. Koskoca Bursa’da vali izin verdi. Dün tekrar iptal ettiler. Hatta bugün öğlen. Dün haber ettiler bugün öğlenleyin yazılı olarak verdiler. Bu kadar masraf edildi, bu kadar zahmet çekildi. Şimdi bunun hesabını kim verecek?

Neden ilk başta izin vermiyoruz demediniz?

Önce izin vermiş gibi yapıyorlar bir sürü masraf zahmet ondan sonra izin vermiyoruz diyorlar. Bu insanlık mı? Hangi hakla izin vermiyorsunuz? Sizin hakkınızda istihbarat bize böyle bilgi verdi demişler. Aynı gün yani yarın Bursa’da iki tane başka konferans varmış duyduğuma göre. Bunlara neden izin veriyorsunuz?

Söyleyin neymiş o bilgi?

‘Sizin hakkınızda böyle bilgi geldi.’ Biz ne yapmışız? Ne bilgisi geldi hakkımızda? Söyleyin neymiş o bilgi? Benim bilmediğim şeyi mi biliyorsunuz? Eğer hükümeti tenkit ettiğimizi söylüyorsanız. Evet o doğrudur. Ettik, edeceğiz de.

Herkesi susturmaya çalışanları Allah susturmayı bilir.

Herkesi susturacaklarını zannediyorlar.

Ama onun dışında başka bir iftira ise; yok PKK’yı destekliyor yok IŞİD’İ destekliyor, yok İran’cı , yok FETÖ’cü bunların hepsi yalan. Allah da biliyor arkadaşlarımız da biliyor. Eğer bunlardan biri ise istihbaratta söylenen şey vallahi de yalan billahi de yalan. Ve bu yalancıların gerçek yüzünü Allah bir gün ortaya çıkaracaktır.

Sonra diyorlar ki biz diktatör değiliz. Nesiniz o zaman?

Siz dinin konuşulacağı bir konferansı engelliyorsunuz.

Basın açıklamasına da izin yok!

Bir sürü millet gelecek oraya afiş asıldı, masraf yapıldı, duyuru yapıldı. Basın açıklaması yapalım dedik orada. Saat beşte size haber ederiz dediler.  Bu gün mesai bitiminde saat 5’de. Ondan sonra saat 5 oldu 6 oldu o sözü veren müdür gitmiş, kaçmış adeta. Ondan sonra başka yerlere baş vurdu arkadaşlar.İşte şimdi haber geldi basın açıklamasına da izin yok. Basın açıklaması için normalde izin alınmaz. İstediğin yerde yaparsın. Bursa valiliği OHAL diyerekten böyle bir karar almış.

OHAL hani insanların hayatını etkilemeyecekti?

OHAL’ i ilan ettikleri gün bunu söylemişlerdi. “Bu sadece devlet ile ilgili bir meseledir. Gündelik hayatı etkilemeyecek. Bu kültürel sosyal faaliyetleri etkilemeyecek dediler. İşte şimdi diyorlar ki; OHAL sebebiyle izin vermiyoruz. Basın açıklamasına bile.

O basın açıklamasını ben buradan yapmışım kabul edin.

Bu konuşmamı yayın. Oradaki kardeşlerimizde oradan açıklama yapsınlar internete koysunlar. Bunca zahmet bunca masraf…. Bunun hesabını Allah’a verecekler!

Bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum. Fakat hiçbir zulüm devam etmemiştir.

Eğer her kardeşimiz bu yapılan zulümleri yüz kişiye iki yüz kişiye anlatırsa bunları yaptıklarına pişman ederse belki o zaman bunlar bu zulümden vazgeçer.

 



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    BAHAR ANIK 01 Oca 1970 02:00:00

    Bu zulmün bitmesi için üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız kıymetli hocam. ALLAH yar ve yardımcımız olsun.


Yorum Yaz